Kulttuuripalveluiden joukkue vahvistui 

Neljä henkilöä seisoo näyttelytilassa

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluissa on ollut alkuvuoden aikana useita henkilöstömuutoksia, jotka ovat vahvistaneet kulttuuripalveluiden dynaamista työyhteisöä entisestään. Uudet ihmiset ja muuttuneet työnkuvat antavat kulttuuripalveluiden joukkueelle entistä paremmat eväät tehdä kaikkensa laadukkaiden ja monipuolisten kulttuuripalveluiden eteen. Seinäjoen taidehallilla esillä olevan, taidetta ja urheilua yhdistävän, Derby-näyttelyn hengessä kysyimme uusilta vahvistuksilta: Miltä nyt tuntuu? 

Aiemmin kulttuurituottajan paikalla pelannut Katariina Vestergård on toiminut kuluvan kauden alusta kulttuuripalvelupäällikkönä seuraikoni Aila Taivalmäen siirryttyä eläkeliigaan. Työssään Vestergård kehittää taide- ja kulttuuritoimintaa sekä lajien ja seurojen välistä yhteistyötä. ”Fiilis on ihan loistava! Seinäjoen kulttuuripalvelut on ollut jo pitkään kotiseurani ja tuntuu innostavalta päästä kehittämään toimintaa ja vahvistamaan yhteistä pelistrategiaa. Tämän lajin suola on ihanat joukkuekaverit ja pelikentän monipuolisuus”, Vestergård summaa.  

Uutena kasvona joukkuetta täydentää julkisen taiteen koordinaattori Elina Alkio, jonka työtä on nivoa taidetta rakentamiseen ja kaupunkisuunnitteluun. Elinalla onkin pelioikeus myös kaupunkiympäristön turnauksissa, sillä pesti on kahden toimialan yhteinen. Seinäjoen taidehallin tiimissä toimiva Elina muistuttaa, että julkinen taide on koko kaupunkia koskeva joukkuelaji ja luonteeltaan pikemminkin maraton, kuin pikajuoksu. ”Tuntuu siltä, että oma laji on löytynyt. Pidän monialaisesta työskentelystä ja ongelmanratkaisusta sekä taidepuolen ja teknisten asioiden yhdistymisestä työssäni. Tuntuu myös hyvältä, että taide tulee yhä enemmän osaksi kaupunkitilaa ja ihmisten arkea, sillä kuten urheilu, myös taide tutkitusti parantaa elämänlaatua”, Elina kuvailee. 

Toinen täysin uusi vahvistus, Jonna Katajamäki, pelaa kulttuurituottajan paikalla ja vahvistaa erityisesti taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan tapahtumatuotannon osaamista. Työssään hän suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tapahtumia. Katajamäen mukaan hyvä pelistrategia, toimiva joukkue ja kannustava yleisö auttavat projektin maaliin viemisessä. ”Hyvältä tuntuu! On ilo olla kulttuurin ja taiteen joukkueessa luomassa elämyksiä ja uusia kokemuksia”, iloitsee Jonna. 

Aiemmin nuoriso- ja kulttuuriohjaajana toiminut Eija Saariaho on ottanut vuoden alusta haltuun kulttuurikasvatussuunnitelmakoordinaattorin pelipaikan. Lastenkulttuurikeskus Louhimon ylivoimaketjussa pelinrakentajana toimivan Eijan työnkuvaan kuuluu mm. koulujen kulttuurikasvatussuunnitelman koordinointi ja kulttuurikasvatustyön kehittäminen. Saariaho kuvailee alkuerien jälkeen fiilistä: ”Hyvin ja vauhdikkaasti on lähtenyt peli kulkemaan kulttuuripalveluiden ja perusopetuksen uusien joukkuekavereiden kanssa. Ehdin toimia 15 vuotta kaupungin kentällä vähän erilaisessa kokoonpanossa, mutta minut on otettu mahtavasti vastaan myös uudessa tiimissä. Uusia kuvioita hiotaan jatkuvasti, että päästäisiin parhaaseen lopputulokseen lasten ja nuorten parhaaksi yhteistyöllä ja hyvällä joukkuehengellä”.  


Lisätiedot

Vestergård Katariina

kulttuuripalvelupäällikkö , Kulttuuripalvelut

Alkio Elina

julkisen taiteen koordinaattori , Taidehalli

Katajamäki Jonna

kulttuurituottaja , Kulttuuripalvelut

Saariaho Eija

kulttuurikasvatussuunnitelmakoordinaattori , Louhimo