Kulttuuripalkinto ja vuoden urheilija 2021

Seinäjoen kaupunki on perinteisesti vuosittain myöntänyt kulttuuripalkinnon sekä valinnut vuoden urheilijan. Päätöksen on kummastakin palkitsemisesta tehnyt Seinäjoen hyvinvointilautakunta joulukuun kokouksessaan. Tehtävään valitut työryhmät valmistelivat palkitsemisesitykset.

Kulttuuripalkinto

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta myöntää vuoden 2021 Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinnon yrittäjä Petri Pihlajaniemelle.

Yrittäjä Petri Pihlajaniemi on toiminut ansiokkaasti kerroksellisen Seinäjoen kaupunkikuvan säilyttämisen eteen. Hän on vuosien aikana toteuttanut vahvaa visiotaan vanhojen rakennusten kunnostamisesta. Näin toimimalla Pihlajaniemi on tullut samalla säilyttäneeksi Seinäjoen kaupunkikuvan rakkaita rakennuksia sekä nostanut esiin Seinäjoen kaupungin verrattain nuorta historiaa.

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Paula Sihto perustelee Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinnon saajan valintaa seuraavasti: ”Petri Pihlajaniemi on ennen kaikkea rohkea visionääri, joka toteuttaa hankkeitaan omaa toimintatapaansa ja tavoitettaan vahvasti kuunnellen. Tällaisia visionäärejä kaupunkimme tarvitsee tulevaisuudessakin!”

Palkinnon suuruus on 3 600 euroa. Asukkaat ovat entiseen tapaan saaneet ehdottaa kulttuuripalkinnon saajaa verkossa.

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinto jaetaan nyt 50:tä kertaa. Ensimmäisen palkinnon on saanut kouluneuvos Reino Ala-Kulju. Viime vuonna (2020) palkinnon pokkasi Peräseinäjoen Pennihäät ry.

Lista kulttuuripalkinnon saaneista löytyy täältä.

Vuoden urheilija

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta myöntää vuoden 2021 Vuoden urheilijapalkinnon pöytätennispelaaja Benedek Olahille, Seinäjoen Sisu.

Benedek Olah on suomalaisen pöytätenniksen uranuurtaja. Hän on edustuksellinen urheilija ja esikuva nuorille. Vuonna 2021 Benedek saavutti kaksinpelissä ja nelinpelissä suomenmestaruudet ilman erätappioita. Lisäksi hänellä on ollut hyvä kansainvälinen menestys seurajoukkueissa sekä arvokisoissa.

Palkinnon suuruus on 3 600 euroa. Urheiluseurat ja kaupunkilaiset saivat ehdottaa liikuntapalveluiden kyselyn kautta palkinnon saajaa.

Kriteerit: Parasta urheilijaa valitessa tulee kysymykseen yleisen sarjan suomenmestaruuden voittanut ja/tai mahdollisesti kansainvälisesti menestynyt urheilija. Parhaaksi urheilijaksi valitaan henkilö, joka on urheilussa näkyvästi esillä sekä on nuorisolle esimerkiksi omassa lajissaan. Vuoden urheilijaksi voidaan valita myös joukkue tai seura.

Viime vuonna parhaiksi urheilijoiksi valittiin Karri Hakala ja Jenny Patana, jolloin palkintosumma jaettiin.

Lista Vuoden urheilija -palkinnon saaneista löytyy täältä.

Kuvassa Benedek Olah ja Jari Mäkelä lyövät nyrkkiä yhteen hymyillen.
Benedek Olah ja Jari Mäkelä