+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Yhdistykset ja järjestöt

Yhdistykset ja järjestöt

Alueellisella työllä tuomme kulttuuripalvelut lähelle jokaista kaupunkilaista. Yhdistykset ja yhteisöt tuottavat itse kulttuuritapahtumia ja -tilaisuuksia, joiden järjestämiseen kulttuuripalvelut tarjoaa tukeaan.

Eikö järjestösi yhteystietoja löydy sivuiltamme tai onko tiedoissa korjattavaa?
Täytä sähköinen lomake tietojen lisäyksestä tai päivityksestä.

Kuvataide

Seinäjoen Kuvataiteilijat ry

Kuortaneentie 6 B, 60100 SEINÄJOKI
Yhteyshenkilö: Puheenjohtaja Raili Karita Holli, p. 040 729 0067, raili.karita.holligmail.com

Seinäjoen Kuvataiteilijat ry on avoin yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää jäsentensä kuvataiteen osaamista, harrastamista ja osallistumista näyttelyihin. Yhdistys tekee yhteistyötä kansalaisopiston kanssa, järjestäen n. 8 viikonloppukurssia vuodessa opettajina eri taiteenalojen ammattimaiset opettajat. Yhdistys järjestää vuosittain ainakin yhden jurytetyn näyttelyn.
Kursseista peritään kansalaisopiston määräämä osallistumismaksu, ja yhdistyksen jäsenmaksu on 25 € vuodessa.

Seinäjoen Taidegraafikot ry

Yhdistys on Seinäjoella ja sen ympäristössä toimivien taidegraafikkojen ja piirtäjien järjestö. Siihen kuuluu taidegrafiikan ammattilaisia ja harrastajia. Yhdistyksen tarkoituksena on toimialueellaan tehdä taidegrafiikkaa tunnetuksi, edistää mahdollisuuksia grafiikan tekemiseen sekä koota tekijät yhteiseen toimintaan.

Seinäjoen Taidemuseoyhdistys ry

Seinäjoen Taidemuseoyhdistys ry on perustettu v. 1994. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kuvataiteen harrastusta Seinäjoella ja kehittää taidemuseotoimintaa. Yhdistys järjestää vuosittain kaikille avoimia taide- ja kulttuurimatkoja koti-/ulkomaisiin kohteisiin.

Yhteyshenkilö: Liisa Liukku, yhdistyksen sihteeri, p. 040 748 4755
hanna.makynengmail.com

Seinäjoen Taiteilijaseura ry

Yhdistyksen tarkoitus on tehdä tunnetuksi kuvataidetta ja edistää ja ylläpitää jäsenten ammatillista arvostusta. Seuran toiminta keskittyy nykyään näyttelyjen järjestämiseen ja taidelainaamon ylläpitämiseen.

www.seinajoentaiteilijaseura.com
Yhteyshenkilö: Anne Niemi, p. 044 977 8194, an3989gmail.com
Varikko ry

www.varikko.fi
Yhteyshenkilö: Hanne Kontiola, p. 040 059 0299

Varikko ry on kuvataiteilijayhteisö, joka ylläpitää VarikkoGalleriaa ja taiteilijoiden työtiloja Seinäjoen keskustassa.

Musiikki

Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit

www.jussit.net

Yhteyshenkilöt:
Hannu Malkamäki, p. 045 605 7300, hamalkamgmail.com
Tomi Kohtanen, p. 040 5122 586, tomi.kohtanennetikka.fi

Vuonna 1951 perustettu Jussit on vahva eteläpohjalainen tavaramerkki. Laulajia on koko Etelä-Pohjanmaan alueelta yli 70, ja kuoro konsertoi ahkerasti niin kotimaakunnassa kuin eri puolilla Suomea ja ulkomaitakin. Kuorolla on myös pienryhmä Heikoollenkki, joka keikkailee niin yritysjuhlissa, syntymäpäivillä kuin muissakin perhejuhlissa ja tilaisuuksissakin.

Naiskuoro Sorja

www.sorja.fi
infosorja.fi

Taiteellinen johtaja Pirjo Kotkaniemi, p. 040 092 6400, pirjo.kotkaniemiedu.seinajoki.fi
Sihteeri Anne Ahokas-Sironen, anne.ahokas-sironenseamk.fi

Löydymme myös Facebookista:
http://www.facebook.com/pages/Sorja/129778223750646

Naisenergistä ja soriaa laulantaa Seinäjoelta! Laulut luonnistuvat tilanteeseen kuin tilanteeseen - ohjelmisto koostuu kevyestä hengelliseen musiikkiin, joulusta kesäiseen ja kaikesta siltä väliltä. Voit tilata myös Sorjan pikkuryhmän esiintymään!

Seinäjoen Naislaulajat ry

www.facebook.com/SeinajoenNaislaulajat
sjoennaislaulajatgmail.com
Yhteyshenkilö: Puheenjohtaja Johanna Olsson, p. 040 066 5683

Seinäjoen Naislaulajat on perustettu 1941. Kuorossa n. 20 laulajaa. Kuoromme on paikkakuntamme vanhimpia. Johtajana toimii musiikkipedagogi AMK Anna Pellikka. Ohjelmistossamme on viihteellistä, hengellistä, pienyhtyelaulantaa, perinteistä kuorolaulua sekä uutta kokeilevaa ja esityksellistä ohjelmistoa niin lapsille kuin aikuisille.

Seinäjoen Rautatieläisten Soittokunta ry

Keskuskatu 32 A, 60100 SEINÄJOKI
Yhteyshenkilö: Kapellimestari Arto Panula, p. 040 566 5044, arto.panulasaunalahti.fi

Ylläpitää perinteistä puhallinorkesteritoimintaa harrastajavoimin.
Soittokunta tukeutuu Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistoon ja Seinäjoen kansalaisopistoon. Soittokunta ottaa vastaan esiintymistilaisuuksia ja ylläpitää jatkuvaa toimintavalmiutta ympäri vuoden.

Sekakuoro Sinitaivas ry

Yhteyshenkilö: Kaisu Keski-Liikala, p. 040 868 0732, kaisu.keski-liikalasedu.fi

Peräseinäjokelainen Sinitaivas-sekakuoro esiintyy juhlissa ja muissa tilaisuuksissa sekä järjestää konsertteja. Vuonna 2015 Seinäjoen kansalaisopiston piirinä aloittaneen Sinitaivas-sekakuoron ohjelmisto koostuu sekä kansanlauluista, iskelmistä, isänmaallisesta sekä hengellisestä musiikista. Tuulikuorona vuosien mittaan tutuksi tullut ja nykyinen Sinitaivas-kuoro esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa.

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

www.ylistarojazz.com
Alkionkatu 3 A 15, 60100 SEINÄJOKI
ylistarojazznetikka.fi

Yhteyshenkilöt:
Puheenjohtaja Marita Nyrhinen, p. 050 554 3964, marita.nyrhinennetikka.fi
Varapuheenjohtaja Erkki Hautala, p. 040 066 6463, erkki.hautalanetikka.fi
Rahastonhoitaja Jorma Välimäki, p. 050 083 6298, jormavalimakinetikka.fi

Yhdistyksen tarkoituksena on jazzin harrastuksen ylläpitäminen sekä edistää ja tukea jazztoiminnan kehitystä yhdistyksen seutukunnalla. Toimintansa toteuttamiseksi yhdistys järjestää tilaisuuksia. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta.

Säännölliset vuotuiset tapahtumat ovat Christmas Jazz Meeting vuodenvaihteen aikoihin sekä Kalliojärvi jazz & blues syyskuun alussa. Myös muita tapahtumia järjestetään.

Muut

Etelä-Pohjanmaan Estradi ry

Puheenjohtaja Satu-Maarit Veikkola, p. 040 577 7926, epestradigmail.com
www.epestradi.fi

Etelä-Pohjanmaan Estradi ry:n tarkoituksena on tukea ja edistää esittävän taiteen harrastamista ja tekemistä eri muodoissa, erityisesti teatteri-, tanssi- ja musiikkiharrastuksena. Yhdistys haluaa tarjota mahdollisuuksia elämykselliseen ja luovuutta kehittävään harrastamiseen sekä edistää, kehittää ja tukea positiivisia tunteita ja hyvinvointia edistävää kulttuuritoimintaa Etelä-Pohjanmaan alueella.

Etelä-Pohjanmaan Estradi ry:n alaisuudessa esiintyvät mm. Lauluyhtye Vocal! (lauluyhtyevocalgmail.com) ja Musiikkiteatteri Salama (salamateatterigmail.com).

Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura ry

www.epns.fi
Yhteyshenkilö: Sanna Paloniemi, p. 045 119 5319, sanna.palonieminuorisoseurat.fi, etela-pohjanmaanuorisoseurat.fi

Nuorisoseuratoiminnalla on Etelä-Pohjanmaalla vahvat perinteet, ja sen tunnettavuus on alueella hyvä. Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura jäsenseuroineen on toimialueellaan tärkeä ja merkittävä nuoriso- ja kulttuuritoimija. Toiminnan pääpaino on tällä hetkellä teatteri-, tanssi- ja tapahtumatoiminnassa, ja toiminta kattaa kaikki toimialueemme paikkakunnat. Toiminta on kaikille avointa ja toimimme yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

KultSi - Kulttuurikollektiivi Silta ry

www.kulttuurikollektiivisilta.blogspot.fi
kulttuurikollektiivi.siltagmail.com

Puheenjohtaja Venla Korja, p. 044 987 4640

KultSi – Kulttuurikollektiivi Silta on yhdistys, joka tuottaa monimuotoista kulttuuritoimintaa ensisijaisesti Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Kollektiivin toiminnan kulmakiviä ovat teatterin ja taiteen yhteisölliset, toiminnalliset ja soveltavat menetelmät. KultSi tuottaa esitysproduktioita, sanataiteen tapahtumia, työhyvinvointitoimintaa jne.

Rock Camp Ry
rockcamp.suomigmail.com
Satu Haveri, p. 040 463 7626

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on järjestää lapsille ja nuorille musiikin saralla leirejä, esiintymisiä ja tapahtumia. Yhdistyksen tavoitteena on tukea yhteisöllisyyttä, ehkäistä syrjäytymistä, ja musiikin avulla tukea terapeuttisesti lasta, nuorta.
Seinäjoen Kansallinen Kulttuuriyhdistys ry

www.netikka.net/seinajoenkansallinenkulttuuriyhd/
skkulttuuriyhdanvianet.fi

Puheenjohtaja Raili Peltonen, p. 050 352 5694, raili.peltonengmail.com
Varapuheenjohtaja Reijo Pitkäkoski, p. 040 066 0915, reijo.pitkakoskinetikka.fi
Sihteeri Seppo Pihlaja, p. 045 318 4510, seppopihlajahotmail.com

Seinäjoen Kansallinen Kulttuuriyhdistys ry on perustettu 1979 Seinäjoen Porvarillinen Kulttuuriyhdistys ry nimisenä. 1980-luvulla yhdistyksen nimi muutettiin Seinäjoen Kulttuurisilta ry -nimiseksi. Yhdistyksen toiminta on ollut 2000-luvun aikana vähäistä. Toiminta on käynnistynyt uudelleen keväällä 2009.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia omaehtoisen kulttuurityön ja harrastustoiminnan virittäjänä ja kehittäjänä kansalaisten keskuudessa. Pyrkiä yleisen koulutuksen ja kulttuurin tason kohottamiseen. Kehittää yhteiskunnan kulttuuripalveluja ulottumaan tasapuolisesti kansalaisten keskuuteen taloudellisista, alueellisista ja sosiaalisista tekijöistä riippumatta edistää moniarvoista kulttuuri- ajattelua laajentaa porvarillista yhteistyötä kulttuuripolitiikan alalla. Tukea ja kehittää suomalaisia kulttuuriarvoja sekä edistää moniarvoista kulttuuriyhteistyötä.
Yhdistys harjoittaa jäsenistönsä ja sen ulkopuolella tarkoitusperiään edistävää tiedotustyötä ja julkaisutoimintaa sekä järjestää kursseja, neuvottelutilaisuuksia, kokous- ja koulutus-tilaisuuksia, näyttelyjä ja juhlia.

Seinäjoen Oppaat ry

Puheenjohtaja Riitta Marttila, p. 040 848 8165, rhmarttilagmail.com

Auktorisoitu opastoiminta Seinäjoen ja ympäristön alueella.

Suomi-Venäjä-seura: Seinäjoen seudun osasto

http://www.venajaseura.com/node/821
Puheenjohtaja Mauno Rajala, p. 0505307089

Ystävyysseura

Taito Etelä-Pohjanmaa ry
www.taitoep.net
taitotaitoep.net
Yhteyshenkilö: Anne Honkala, p. 040 545 4370

Taito Etelä-Pohjanmaa ry tuottaa ihania elämyksiä kädentaitojen parissa ja tarjoaa monipuolisesti erilaisia taitokursseja jo vuodesta 1907. Yhdistys tarjoaa myös taiteen perusopetusta niin lapsille kuin aikuisillekin. Toiminta-alueena ovat Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaan maakunnan suomenkielinen alue. Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen Taitojärjestöön.
Taitokursseilla voit toteuttaa valmiiksi suunnitellun mallityön tai oman ideasi ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Taitokurssit toimivat non-stop -periaatteella, eli voit tulla ja lähteä kurssilta oman aikataulusi mukaan. Kurssimaksu 16 €/pv tai taitokortti 65 €/syksy tai kevät.
Ylistaron Alapään nuorisoseura ry

www.ylistaronalapaanns.com

Puheenjohtaja Juha Konttas, p. 044 097 4544, juha.konttasnetikka.fi

Alapään nuorisoseura on yli satavuotias yhdistys, joka toimii nuorisoseuraliikkeen tavoitteiden mukaisesti tukien lasten ja nuorten kasvua ja aktiivista kansalaisuutta. Alapään Nuorisoseura järjestää myös kaikenikäisille erilaisia ohjattuja liikuntaharrastusmahdollisuuksia ilman kilpailemista. Seurantaloa voi käyttää alueen yhdistykset kokoontumistilana, ja sitä vuokrataan myös kokous- ja juhlatilaksi.

Vuosittain järjestettyjä tapahtumia ovat Kyrönjoki-maraton, vanhoja harrastus- ja työvälineitä sekä työtapoja esittelevä Alapään rompetori, perinnepäivä...

Näyttämötaide

Kulttuuriyhdistys KoHo ry

kulttuurikohogmail.com

Yhteyshenkilö: Laura Kivimäki, p. 040 061 5321

Teatterialan ammattilaisista koostuva yhdistys, jonka tavoitteena on koota paikallisia tekijöitä ja paikallisia tarinoita ja koostaa niistä esityksiä ja näytelmiä. Ylläpitää Seinäjoen Kansan Näyttämö -teatteria.

Tanssi

Botafogo ry

www.botafogory.fi

Kilpatanssin opetusta kaiken ikäisille.

Miloff Tanssiopisto-Boutique

Toimisto/Tanssitarvikeliike
www.milofftanssiopisto.com
Kauppakatu 13, 60100 Seinäjoki, p. 06 414 1449, 045 899 0565
Avoinna: mape 1118, la 1015
Yhteyshenkilö: Mila Miloff-Lozovaya, p. 050 501 4416, milamilofftanssiopisto.com

Miloff Tanssiopisto järjestää monipuolista ja tasokasta opetusta kaikille tanssista mielihyvää, taitoa ja kuntoa haluaville. Annamme tavoitteellista, vuosittain etenevää tanssitaiteen perusopetusta kaikenikäisille, harrasteopinnoista aina ammattiin valmentavaan koulutukseen asti, tanssin iloa kuitenkaan unohtamatta. Klassisen baletin opetus perustuu arvostettuun ja dokumentoituun Vaganova- menetelmään.

Miloff Tanssiopisto osallistuu jatkuvasti valtakunnallisiin tanssikatselmuksiin ja -kilpailuihin hyvällä menestyksellä. Tanssiopiston toiminnan kohokohtana on joka vuosi uusi, tuore ja erilainen joulu- ja kevätnäytös. Tällöin jokainen oppilas pääsee esittämään yleisölle lukuvuoden aikana oppimansa taidot ja saamaan näin esiintymiskokemusta. Miloff Tanssiopisto on Suomen Tanssioppilaitosten Liiton (STOPP ry), Balettipedagogit ry:n ja daCI Finland ry:n jäsen.

Opetusta annetaan:
Varhaiskasvatus 37 v, Nuoret 811 v, Teinit 1217 v, Aikuiset.
Satubaletti 3 v, Lastenbaletti 46 v, Esibaletti 67 v, Alkeisbaletti, Showjazz, Showtanssi, Akrobatia, Klassinen baletti, Aikuisbaletti, Street edistyneet, Lyrical Hip hop, Nykytanssi, Show/Jazz, Hip hop.

Seinäjoen sambakoulu Samba Tropical ry

www.sambatropical.fi
Varastotie 11, 60100 Seinäjoki
Puheenjohtaja Pirjo Kulmakorpi, p. 050 420 0717, pirjosambatropical.fi

Järjestämme brasilialaisen karnevaalisamban tanssi- ja soittotunteja viikoittain niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Rumpuryhmämme eli bateria kokoontuu harjoittelemaan kerran viikossa ja sinne ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin soittokokemusta omaavat.

Valkea kääpiö ry

www.valkeakaapio.fi
Tuottaja Ulrika Vilke, p. 050 346 2563, valkeakaapiogmail.com

Valkea kääpiö ry on aatteellinen kannatusyhdistys, jonka tehtävänä on kehittää ja ylläpitää tanssitaidetta sekä tuottaa taiteellisia produktioita Etelä-Pohjanmaalla, Pohjoismaissa sekä EU:n alueella. Yhdistys toimii avoimena nykytanssin tuotantoryhmänä, jonka toiminnassa korostuu poikkitaiteellisuus. Se työllistää vuosittain tanssitaiteilijoiden lisäksi muusikoita, runoilijoita, visuaalisten ja audiovisuaalisten alojen ammattitaiteilijoita.


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!