+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Tapahtumat ja toiminta

Tapahtumat ja toiminta

Kulttuuripalvelut on aktiivisesti mukana tapahtumien tuottamisessa, ideoinnissa, luomisessa joko yksin tai yhdessä erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Hankkeiden kasvualustasta tai työharjoittelujen lopputuotteina on syntynyt vuosittain toistuvia tapahtumia tai toimintaa, kuten esimerkiksi kulttuurihurautus ja kyläkarvevaalit. Kaupungin kulttuuripalvelut järjestää myös kaupungin perinteisiä ja virallisia juhlia.

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet järjestetään vuosittain 6.12. yhteistyössä Seinäjoen alueseurakunnan kanssa. Päivän ohjelman aloittaa kunniakäynti sankarihaudalla ja sanajumalanpalvelus Törnävän kirkossa. Kirkkotilaisuuden jälkeen kokoonnutaan Itsenäisyyspäivän juhlaan Seinäjoki-saliin. Juhlassa luovutetaan Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinto sekä vuoden urheilijapalkinto.

Kansallinen veteraanipäivä

Kansallista veteraanipäivää 27.4. juhlistetaan järjestämällä veteraaneille ruokailu sekä tilaisuus, jonka ohjelmaa vaihtelee vuosittain. Perinteisen juhlan tilalla voidaan järjestää esim. kirkkokonsertti. Tilaisuuden järjestämispaikka vaihtelee kaupungin keskustan ja reuna-alueiden välillä. Yhteistyökumppaneina ovat Seinäjoen alueseurakunta, kappeliseurakunnat sekä veteraanijärjestöt.

ValotON

Valotaide- ja kaupunkikulttuuritapahtuma ValotON järjestettiin ensimmäistä kertaa Kalevan navetassa marraskuussa 2016. Tapahtuman ohjelmassa oli valotaidetta, työpajatoimintaa, musiikki- ja tanssiesityksiä sekä yhteisöllinen Valolinna-valotaideteos. Seuraava ValotON järjestetään Aalto-keskuksessa 4.-6.12.2017. Lue lisää.

Kuvaaja Elina Teitti

Kulttuurihurautus

Kulttuurihurautus on Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalveluiden taidekasvatuspaja, joka on tarjonnut kesäaikaan mahdollisuuksia taidekokeilujen tekemiseen mm. kyläyhdistysten ym. tilaisuuksissa ja ikääntyneiden palvelukeskuksissa. Vuonna 2016 Kulttuurihurautusta uudistettiin ja taiteilijoiden sekä kulttuurialan osaajien tuottamista sisällöistä koottiin Kulttuurihurautustarjotin. Tarjotin sisältää erilaisia esityksiä, kursseja ja koulutuksia, jotka ovat tilattavissa suoraan toteuttajilta. Lue lisää.

Kyläkarnevaali

Kyläkarnevaali on Seinäjoen reuna-alueita kiertävä koko perheen tapahtuma, joka syntyi Tulisielut -hankkeesta ja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Ylistarossa Ritarin kotimuseolla. Tapahtuman tavoitteena on tuoda esiin kauniit ja idylliset kylänraitit, lakeat peltomaisemat ja latomeret, nostalgiset kyläkoulut sekä tunnelmalliset kylätalot. Tarkoituksena on myös, että Seinäjoen reuna-alueiden kylät ja toimijat voivat tuoda omaa erityisosaamistaan ja kulttuuriperintöään esille. Tapahtumapaikkana voi toimia kylätalot, kyläkoulut tai maatilamatkailuyritykset. Tapahtuman sisältöjä voivat olla esimerkiksi maksuttomat koko perheen työpajat esim. kädentaitoja, paikallisia erityisosaajia, reuna-alueiden tontti-tori, kylän ja kyläyhdistysten esittely sekä muu alueelle ominainen toiminta. Seuraava Kyläkarnevaali järjestetään kesällä 2018. Lue lisää Kyläkarnevaalin sivulta.

Nurmon museon perhepäivä

Nurmon museon kesäkauden päätöstapahtuman perinteeksi on muotoutunut perhepäivä, joka järjestetään yhteistyössä Nurmoo-seuran kanssa. Tapahtuman ajankohta on elokuun viimeinen viikonloppu. Museoalueen tutustumisen lisäksi ohjelmassa on työpajoja, nukketeatteria, konsertti tai muuta vastaavaa koko perheen ohjelmaa.

Peräseinäjoen kulttuuriviikko

Peräseinäjoen kulttuuriviikkoa vietetään vuosittain kesä- ja heinäkuun vaihteessa. Useat tapahtumat ja tilaisuudet toivottavat kaikenikäiset tervetulleiksi nauttimaan monipuolisesta kulttuurista Peräseinäjoelle. Kulttuuriviikon ohjelma vaihtelee vuosittain ja ohjelmaa pyritään tarjoamaan jokaiselle ikäryhmälle. Peräseinäjoen kulttuuriviikon järjestävät Seinäjoen kulttuuripalvelut, MLL Peräseinäjoki, Ravintola Kalajärvi, SF Caravan Seinäjoen seutu ry sekä muut yhteistyökumppanit. Lue lisää.

Pikkuprovinssi

Pikkuprovinssi on lasten oma rock-festivaali, joka järjestetään keväisin. Tapahtuman sydän on bändikatselmus, jossa esiintyy Seinäjoen seudun alakoulujen bändejä. Vuonna 2017 bändikatselmuksen rinnalle järjestettiin myös koko perheen festivaalipäivä, jonka ohjelmassa oli mm. livemusiikkia ja työpajatoimintaa. Tapahtumaa on järjestetty Törnävänsaaren paviljongissa sekä Rytmikorjaamolla. Tykkää Pikkuprovinssista Facebookissa.

Östermyra-päivät

Östermyra-päivät on Törnävän museoalueella vuosittain järjestettävä kaksipäiväinen kulttuuri- ja museotapahtuma. Kaikille avoimen ja maksuttoman tapahtuman ohjelmassa on mm. museorakennusten avoimet ovet, historiaan innostavia työpajoja sekä 1-2 vuoden välein vaihtuva kartanonäytelmä. Lisäksi tapahtumassa on mahdollista osallistua erilaisille opastetuille kierroksille, lasten draamaseikkailuun ja erilaisiin luento- ja keskustelutilaisuuksiin. Tapahtumaa järjestävät Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo. Seuraavia Östermyra-päiviä vietetään 26.-27.8. klo 11-17. Lue lisää.


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!