+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Taituri-taidetoimintamalli

Taituri-taidetoimintamalli

Varhaiskasvatuksessa toteutettava taidetoimintamalli eli Taituri on saanut alkunsa Seinäjoen varhaiskasvatuksessa, jossa malli on osa kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Taituri kuuluu varhaiskasvatuksen, taiteen ja kulttuurin toimialoja ylittävään yhteistyöhön ja taituriverkoston sekä taide- ja kulttuurialojen yhteistyöverkoston toimintaan. Taituri-taidetoimintamallin tavoitteena on olla prosessi, joka seuraa aikaa, tarpeita ja toiveita.

Lähtökohtana verkostojen väliselle yhteistyölle on taiturikoulutus. Taidetoimintamalli muodostaa kokonaisuuden, jossa varhaiskasvattajista koulutetaan taitureita, järjestetään taidevierailuja, yhteisiä ja yksittäisiä projekteja ja koulutuksia, konsultaatioita sekä käytännön mallintamista.

Taiturin ideologian, pedagogiikan sekä taiteellisen toiminnan tarkoituksena on etsiä, kehittää ja tutkia luovalla prosessilla uusia ja monipuolisia mahdollisuuksia lasten hyvinvoinnin tukemiseen taiteen ja kulttuurin keinoin. Ideologia ja pedagogiikka taidemenetelmineen on suunniteltu siten, että ne tukevat varhaiskasvatuslain mukaisia sisällöllisiä tavoitteita, valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuvaa lapsilähtöistä toimintamallia sekä esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmaa.

Taiturin materiaalin kehittämisessä on ollut mukana moniammatillinen tekijäjoukko. Materiaali on suunnattu varhaiskasvatuksen kasvattajien käyttöön. Taituri on tuottanut eri taidealojen oppaita sekä omaan oppimisprosessiin johdattavan veivausvihon.

Taituri-taidetoimintamalli luo pohjan kulttuurikasvatussuunnitelmalle. Siihen kuuluu myös integrointi koulutus- ja varhaiskasvatussuunnitelmiin.

lastenkulttuuripedagogi

Anne Lähdesmäki
p. 044 418 1800
anne.lahdesmakiseinajoki.fi


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!