+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Kulttuurimatka » Tanssin taikaa 2011–2012

Tanssin taikaa 2011–2012

Syyslukukaudella 2011 starttaava Tanssin taikaa -teemalukuvuosi on osa Kulttuurimatka -kokonaisuutta, jonka aikana 2., 5., 7.ja 8. luokkien oppilaita kutsutaan tutustumaan tanssitaiteeseen. Luvassa on työpajoja sekä tanssiteatteriesityksiä, joiden kautta oppilaat saavat tutustua erilaisiin tanssilajeihin sekä paikallisiin harrastusmahdollisuuksiin. Teemavuoden ohjelmistoon sisällytetään mahdollisimman laaja kirjo eri tanssilajeja. Erityisesti painotetaan tarjontaa, joihin ei koulunliikuntatuntien puitteissa ole mahdollisuutta tutustua.

2 lk.
Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen Watt ry on tuottanut tanssiteatteriesityksen Fanni ja Vertti. Opetus- ja kulttuuritoimi tuo tämän esityksen nähtäväksi kaikille Seinäjoen kakkosluokkalaisille syksyllä 2011.

Keväällä 2012 saavat 2 luokkien oppilaat tutustua tanssiin tekemisen kautta. Tanssin työpajoissa keskitytään akrobatiaan ja tanssin maailmaan leikin kautta. Myös improvisaatiota käytetään hyväksi.

5 lk.
Syksyllä 2011 saavat oppilaat opetella suosittuja street-tansseja ammattitaitoisten opettajien johdolla. Tanssilajeina työpajoissa ovat mm. hip hop, show ja joitain uusiakin street tanssin alalajeja tulee tutuksi.

Keväällä 5 luokkalaiset saavat tutustua paikaliseen tanssiosaamiseen tanssiesityksen muodossa. Paikalliset tanssikoulut kokoavat yhteen esitykseen omat vahvuutensa ja erikoisuutensa ja esittelevät niitä potentiaalisille harrastajille.

7 lk.
Keväällä 2012 on suunnitteilla kokonaisuus, joka sisältää tanssiteatteriesityksia sekä niihin liittyviä työpajoja. Ohjelma tarkentuu syksyn aikana.

8 lk.
Marraskuussa 2011 tanssin osuuskunta Apinatarha sekä tanssiryhmä Kinethic Orchestra Helsingistä tulee vetämään suuren ohjelmakokonaisuuden sisältäen työpajoja ja tanssiteatteriesityksiä.

Teemavuoden sisällön suunnittelusta vastaava työryhmä:
Minna Särmö, Seinäjoen yhteiskoulu
Ulla Peltoniemi, Joupin koulu
Henna Kangas, Alakylän koulu
Hannu Mäenpää, Tanelinrannan koulu
Hannu-Pekka Parviainen, Hyllykallion koulu
Johanna Ikola, tanssitaiteen läänintaiteilija/Pohjanmaan taidetoimikunta
Heidi Väliaho, kulttuuritoimi
Aila Taivalmäki, kulttuuritoimi
(Jari Jaskari, opetustoimi)


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!