+
Tulosta
Etusivu

8. luokat

Stilimba -yhtyeen konsertti

Stilimba on monikulttuurinen yhtye, joka soittaa uutta ja omintakeista maailmanmusiikkia länsiafrikkalaisin, karibialaisin ja eteläamerikkalaisin sävyin. Konsertit sisältävät musiikin lisäksi tanssisooloja. Harvinaiset akustisten soitinten yhdistelmät luovat perustan omaleimaiselle äänimaailmalle. Ohjelmaan liittyy oheismateriaali.

Yhtyeessä soittavat: Maarika Autio, konserttimarimba, balafoni, laulu, tanssi; Mikko Nousiainen, steel pans, kitara, quatro, huilut, laulu; Ndioba Gueye / Tuomo Kuure, basso; Ousseynou Mbaye, rumpusetti, perkussiot.

Stilimban konsertti on myös osa Konserttikeskuksen kanssa tehtävää Konsertti joka kouluun -yhteistyötä, joten konserteista pääsevät osalliseksi kaikki Seinäjoen kaupungin yläkoulujen oppilaat. Lisätietoa Konsertti joka kouluun -hankkeesta.

Stilimban konserttikiertue järjestetään yläkouluilla seuraavasti:

ti 20.10.2009
Nurmon yläkoulu klo 8.00 (7. lk) 9.00 (8. lk) 10.00 (9. lk)
Ylistaron yläkoulu klo 13.20 (kaikki luokat)

ke 21.10.2009
Seinäjoen lyseo klo 8.10 (7. lk) 9.10 (9. lk) 10.10 (8. lk)
Toivolanrannan yläkoulu klo 14.00 (kaikki luokat)

to 22.10.2009
Seinäjoen yhteiskoulu klo 8.00 (8. lk) 9.00 (7. lk) 10.00 (9. lk)

Bändikoulutus musiikkia aktiivisesti harrastaville

"Mitä kappaleet syövät?"

Louhimon toteuttamassa työpajassa otetaan lähikontaktia kappaleiden tekemisiin. 2 x 45 minuutin työpajoissa tutkitaan kappaleiden rakenteita ja pyritään yhdessä ryhmän kanssa säveltämään oma laulu. Kaksi erillistä osaakin riittää kappaleen syntyyn. Työpajat on suunnattu musiikkia aktiivisesti harrastaville.

Musiikinopettaja kokoaa koulustaan työpajaan pienehkön ryhmän, enintään 10 oppilasta. Työpajaan voidaan ohjata esim. koulussa toimiva bändi. Jos ryhmää ei saada kootuksi 8. luokkien oppilaista, niin sitä voidaan täydentää myös muiden luokka-asteiden oppilailla.

Työpajat toteutetaan omilla kouluilla kevään 2010 aikana viikolla 10. Tiedustelut ja työpajan varaukset tammikuun aikana: Tuomo Kallio p. 040 774 8564, tuomo.kallioseinajoki.fi.

Louhimo on Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimen hallinnoima Seinäjoen seutukunnan lasten ja nuorten rytmimusiikkiverkosto. Tavoitteena on antaa kaikille lapsille ja nuorille hyviä kokemuksia musiikista ja kehittää yhtenäinen kasvu-ura innokkaille soittajille ja bändeille alkeista aina ammattiin saakka. Louhimon myötä kouluille järjestetään työpajoja ja konsertteja, ohjataan opettajia ja kerhon vetäjiä bändi- ja yhteissoiton ohjaukseen sekä pyritään edesauttamaan bändi- ja musiikkikerhojen syntymistä.

Konserttikäyttäytymisen opas

"Voiko sinfoniakonserttiin mennä shortseissa?

Saako rokkikonsertissa laulaa mukana?

Pieni konserttikäyttäytymisen opas antaa vastauksen näihin ja moniin muihin visaisiin konserttikäyttäytymistä koskeviin kysymyksiin. Se toimii keskustelun pohjana ja työvälineenä aihetta käsittelevälle opettajalle. Materiaali sisältää myös tehtäviä, joita oppilaat voivat ratkaista itsekseen tai ryhmätyönä."

Oppaan materiaalin on laatinut Jaakko Laakso.

Pieni konserttikäyttäytymisen opas (pdf, 0.1 Mt) Pieni konserttikäyttäytymisen opas (ppt, 0.32 Mt)

Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!