+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kulttuuripalvelut » Kulttuurimatka » Elävät kuvat 2014–2015

Elävät kuvat 2014–2015

Elävät kuvat teemalukuvuosi tuo Seinäjoen koululaisille sisältöjä elokuvan maailmasta. Elokuvaa käsitellään lukuvuoden aikana lukuisissa eri muodoissa ja aiheessa pyritään keskittymään paikallishistorian näkökulmaan.

Mediakasvatus on nykyään suuressa roolissa kaikessa kasvatuksessa ja tietenkin myös opetuksessa. Elokuva on yksi merkittävä liikkuvan kuvan muoto ja sitä voidaan monipuolisesti käyttää hyödyksi yhtenä oppimisen välineenä.

Teemalukuvuodessa elokuvan katsomista harjoitellaan katsomalla Ihmefilmi-klassikkoelokuvasarjaa sekä koulukinoja oppimateriaalin kera. Kuvan ja äänen yhdistämistä tutkitaan musiikkivideo-työpajassa. Tekemistä tarjoavat mm. työpajat optisten lelujen ja liikkuvan kuvan illuusion tutkimisesta sekä animaatioon tutustumisesta.

Teemalukuvuosi tekee osaltaan yhteistyötä myös Seinäjoki Art and Design Weekin kanssa, kun elokuvataidetta viedään Härmän liikenteen busseihin katsottavaksi lokakuussa. Koulujen yhteisiä elokuva-aiheisia kerhoja pyritään myös lukuvuodelle järjestämään.

Teemalukuvuosi tuo lisäksi asiantuntijoita ja elokuva-alan ammattilaisia kouluille ja myös opettajat saavat mahdollisuuden terästää omia taitojaan mediakasvatuksesta ja elokuvan pedagogisesta käytöstä.

Luvassa to 9.10. "Aikamatka elokuvaan" -menetelmäoppaan pohjalta luento + työpajakokonaisuus sekä kevätkaudella Ihmefilmin pääsihteerin Mikko Remeksen luento "Mediakasvatus ja elokuva pedagogisena välineenä".

Elokuva-aiheista opetusmateriaalia jaetaan sekä ylä- että alakouluille.

Tänä vuonna Kulttuurimatka ulottaa reissunsa myös varhaiskasvatukseen viemällä "Leffamestarit - sirkusaiheinen animaatiopaja" -koulutusta päiväkotien opettajille ke 8.10. ja jakamalla aiheesta materiaalia.

Lisätietoja ohjelmasisällöistä löytyy lähiaikoina kunkin luokka-asteen omalta sivustolta.
Muutokset ilmoitettuihin aikatauluihin ja sisältöihin ovat mahdollisia.

Elävät kuvat -työryhmässä ovat:
Suvi Levonen, Pentti Syrjänen, Anssi Luoma, Heidi Väliaho, Jarkko Parkkinen, Annukka Saukko, Leena Kråknäs, Jari Jaskari, Anne-Maria Hakala, Pekka Pohjoispää, Raimo Hautanen

Kulttuurimatkan koordinoinnista vastaa 30.9.2014 saakka
vs. kulttuurisihteeri Heidi Väliaho
p. 06 416 7335, 044 754 1714, heidi.valiahoseinajoki.fi

ja 1.10.2014 lähtien kulttuurisihteeri Aila Taivalmäki
p. 06 416 7335, 050 361 0402, aila.taivalmakiseinajoki.fi


Seinäjoen kaupunki

Kulttuuripalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki

kulttuuriseinajoki.fi
p. 06 416 2111 (vaihde)

***

Kulttuuri jättää jäljen!