+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät

Seinäjoen kaupungilla on kuusi kaupunkipyörää, tai kavereiden kesken fiilispyörää, joita voi lainata maksutta käyttöönsä. Pyörät sijaitsevat rautatieasemalla, nuorten kohtaamispaikka JOJO:ssa.

Pyörien lainaaminen on täysin maksutonta. Pyörät lainataan ja palautetaan JOJOon. Pyörä palautetaan joko samana tai seuraavana JOJOn aukiolopäivänä. Eli perjantaina lainattu pyörä voidaan pitää käytössä koko viikonlopun ajan. Halutessaan pyörät voi viikonloppuisin palauttaa naapurissa sijaitsevaan sisustuskahvila Ruufukseen. Myös kypärä kuuluu kaupunkipyörien lainaan.

JOJOn aukioloajat

14.6. saakka
Ti-Pe klo 14-19

18.6. - 18.8.
Ma-Pe klo 10-18

Sisustuskahvila Ruufus

1.5. - 18.8.
La 8:30-18
Su 11:30-18

Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus.

Kaupunkipyörät tunnistaa keltaisesta väristä. Lisäksi jokaisella pyörällä on oma sponsori ja nimi. Pyöriä ovat sponsoroineet Suomen Asuntomessut, Lakea Oy, Atria Oyj, MDI, Duudsonit Activity Park ja Into Seinäjoki Oy.
Pyörien nimet ovat Marttilan koulun oppilaiden keksimiä ja tarinat kaupungin nuorisopalveluiden käsialaa.

Muru (Atria Oyj)

Muru on maineeltansa kaupunkipyörien parhaimmistoa, ja sen selässä rullailu saa varmasti hymyn jokaisen veivaajan huulille. Tuntuuko Sahalammen jäätelökioski kaukaiselta unelmalta? Ei enää! Murulla matka taittuu kepeästi. Plehat päässä ja paidannapit auki ei auringon kuuma porotuskaan estä matkantekoa. Muista nesteytys!


Mansikka (Suomen Asuntomessut)

Yleisön kestosuosikki, keltaisesta väristään huolimatta Mansikaksi kutsuttu fillarimme kulkee kevyttä kyytiä paikkaan jos toiseenkin. Kesäretki rantsulle eväskori tarakalla on ajatus, josta ei vaan voi kieltäytyä! Kuitenkin jos eksyt esimerkiksi Sahkulle, piilota se kioskin varjoiselle puolelle. Upea veivimme tekee usein kanssaeläjät kateudesta vihreiksi ja taas kerran nurmikon parhaalla spotilla loikoillessasi viereen parkkeeraa kolme huutavaa lasta heittelemään hiekkaa päällesi, koska heillä on vain kolmipyöräiset, eikä keltaista pyörää niin kuin sinulla.


Salama (MDI)

Salamalla taittuu (turvallisesti tietenkin taittumisesta huolimatta) suojatie jos toinenkin ja keskustassa kruisailu ei jätä kylmäksi tälläkään menopelillä. Harmittaako iltaisin kun kaverit lähtevät ringittämään ja sinun autokatoksesi parkkipaikka ammottaa tyhjyyttään? Ei haittaa, mukaan vaan sillä Salamalla ei jää kävelyteidenkään kiihdytyskilpailuissa kakkoseksi!


Sairaan nopee (Duudsonit Activity Park)

Mummot pois alta! Pyörä, joka takaa hurjaa kyytiä jopa villeimmille kesän viettäjille. Rohkeimmille kruisaajille tarjolla mahdollisesti kansainvälisiä käsimerkkejä kanssakulkijoilta, sekä villejä ja vaarallisia tilanteita. Sairaan nopee on iskussa aamuin ja illoin ja varmistaa, että vauhti ei lopu kesken vaikka auringonotto aamulla veisi taas voiton kaikista "vähemmän tärkeistä" hommista.


Luppakorva (Lakea Oy)

Luppakorva, eli tuttavallisemmin Luppis on suosittu veivi päiväretkien teossa esim. "hurjan" Kasperin pururadoille (onneksi mukaan saa joka kerta yhtä coolisti sisustetun pyöräilykypärän vaaratilanteiden varaksi) ja se on todettu luotettavaksi kaveriksi myös pitemmille pyörälenkeille. Pehmeä kyyti takaa makean pyörälenkin niin vauvoille kuin vaareillekin.


Ananas (Into Seinäjoki Oy)

Ananas on loistava fillarivalinta rauhallisille sunnuntai-ajelijoille, jotka tykkäävät veivata Kyrkkärin rantaan katsomaan auringonlaskua ja siteeraamaan kesäheiloillensa Tommy Tabermannin rakkausrunoja. Jaksaa hätätapauksissa rullata myös kaksi ihmistä, jos toisesta osapuolesta kuoriutunut Casanova onnistuu hurmaamaan.

Kaupunkipyörien lainaus

Kaupunkipyörien lainaus on täysin maksutonta. Kuvallinen henkilöllisyystodistus on esitettävä lainattaessa. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Käyttösäännöt

Kaupunkipyörien käyttösäännöt.

Lainaus- ja palautuspaikka

Nuorten kohtaamispaikka JOJO
Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki
14.6. saakka
avoinna ti–pe klo 14–19
17.6. - 16.8.
avoinna ma- pe klo 10-18

Viikonloppu palautukset
Sisustuskahvila Ruufus
Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki
La 8:30-18
Su 11:30 - 18


Seinäjoen kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala

Käyntiosoite: Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

kirjaamo.kaupunkiymparistoseinajoki.fi