Kesäsoittajat kiertueelle

Odotettu kesäperinne jatkuu – nuoret Kesäsoittajat palaavat jälleen kaupunkilaisten keskuuteen.

Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat lähtevät kolme viikkoa kestävälle konserttikiertueelleen heinäkuun 12. päivä. Viisi nuorta soittajaa ovat ahertaneet tiiviin harjoitusjakson ja nyt kolmen viikon keikat ovat edessä. Lähes kokonaan ulkoilmatapahtumana toteutettava kiertue sopii hyvin yleisön tavoittamiseen aurinkoisena ja kuumana kesänä. Livemusiikkia on kaivattu hartaasti kaupunkilaisten keskuuteen.

− Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat on odotettu perinne Seinäjoen kesän tapahtumakentässä. Siitä kertoo nopeasti täyttynyt keikkakalenteri, iloitsee kesäsoittajien tuottaja Jenni Packalén.

Kesäsoittajien kiertue toteutetaan nyt jo yhdettätoista kertaa. Konsertteihin on vapaa pääsy ja ne soveltuvat kaikenikäisille kuuntelijoille. Keikkakiertue toteutuu 12.−30.7.2021 välisenä aikana. Tällä kertaa soittajat esiintyvät 45 eri kohteessa. Kiertueen kohteita ovat muun muassa ostoskeskukset, kirjastot, uimarannat, kauppakeskukset, Lasten päivä Keskustorilla sekä palvelukodit, Sevas-kodit ja päiväkodit. Tarkoituksena on saada mahdollisimman laaja kuulijakunta eri puolilta kaupunkia. Kesäsoittajat soittavat useana päivänä myös Nurmossa, Peräseinäjoella ja Ylistarossa.

Tänäkin kesänä kiertueen kohteiden esiintymispaikat ovat valikoituneet koronaturvallisesti. Suurin osa esityksistä on ulkotiloissa, joten niitä on helppo tulla kuuntelemaan noudattaen turvavälejä ja muita suosituksia. Joissakin kohteissa saa nauttia musiikista jopa omalla kotipihallaan tai -parvekkeellaan. Sateen sattuessa kesäsoittajat pääsevät sisätiloihin, jotka on etukäteen sovittu. Näistä tiedotetaan Kesäsoittajien omilla sosiaalisen median kanavilla.

Kesäsoittajien ohjelmisto koostuu monipuolisesta pop-, iskelmä- ja rock-musiikista eri vuosikymmeniltä. Päiväkotien ja palvelutalojen ohjelmisto on koostettu erikseen.

− On erityisen hienoa, että pääsemme viemään hyvinvointiin vaikuttavaa ja iloa tuovaa musiikkia myös palvelukoteihin. Vierailutauko on ollut pitkä, toteaa Packalén.

Kesäsoittajat harjoittelevat ohjelmistonsa Lastenkulttuurikeskus Louhimon ohjauksessa ja harjoitus- ja soittotilana toimii Kalevan Navetan Kammio. Kesäsoittajien monivuotinen ohjaaja Ilkka Kivimäki kertoo soittajien olevan taitavia ja motivoituneita nuoria. Kesäsoittajat itse ovat innoissaan tapahtumien vapautumisesta ja elämän palautumisesta kohti normaalimpaa. Heidän mielestään mahdollisuus toimia Kesäsoittajana on ainulaatuinen ja kesätyöpaikkana paras.

Viisi nuorta kesäsoittajaa

Kesäsoittajat vuonna 2021 ovat Johannes Heikura, Jaakko Ikkelä-Koski, Veikka Ikkelä-Koski, Roope Kaunisharju ja Elli Sorvari. Heidän ohjauksestaan vastaa Ilkka Kivimäki ja tuottajana toimii Jenni Packalén.

Lisätietoa ja kiertueaikataulu löytyy Kesäsoittajien facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/SJKSOI