Kerro mielipiteesi arkiympäristösi turvallisuudesta – kysely lapsille ja nuorille

Lapsi ja aikuinen ylittävät suojatietä. Taustalla näkyy autoja ja liikennemerkkejä.
Seinäjoen kaupunki on avannut kyselyn lasten ja nuorten arkiympäristöjen turvallisuudesta. Haluamme selvittää lasten ja nuorten mielipiteitä koulureittien ja muiden ulkoalueiden turvallisuuteen ja valaistukseen liittyen. Kysely on avoinna kolme viikkoa 10.-31.3.2023 välisellä ajalla.

Olemme kysyneet aiemmin mitä mieltä seinäjokiset lapset ja nuoret ovat Seinäjoen lapsiystävällisyydestä, mikä Seinäjoella mahdollistaa hyvää ja turvallista elämää lapsille ja nuorille. Kyselyn myötä nousi esiin kehittämiskohteita erityisesti koulumatkojen turvallisuuteen ja ulkoalueiden valaistukseen liittyen. Myös kaupungissa olevien työmaiden turvallisuus herätti huolta.

– Selvitämme nyt tarkemmin missä turvattomuutta ja vaaratilanteita koetaan ja millaisia tilanteita ne ovat sekä minne toivotaan parempaa valaistusta. Näin voimme kohdentaa toimenpiteet juuri sinne, minne lapset ja nuoret niitä toivovat, kertoo kaupunkiympäristön suunnittelupäällikkö Keijo Kaistila Seinäjoen kaupungilta.

Kysely on tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille seinäjokisille. Kysely lähetetään Wilma-viestinä kaikille peruskoulun oppilaille ja heidän huoltajilleen sekä alle 18-vuotiaille lukion ja Sedun opiskelijoille. Alle kouluikäisten kysely lähetetään varhaiskasvatuksen kautta Daisy-viestinä.

Linkki 7-18 -vuotiaiden lasten ja nuorten kyselyyn: https://new.maptionnaire.com/q/7dzt7gek4mc9

Linkki alle kouluikäisten kyselyyn: https://new.maptionnaire.com/q/28mri8mrf2p6

Kyselyn yhteydessä voi osallistua arvontaan. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Biorexin elokuvalippuja ja lahjakortteja HopLopiin.

Lisätietoja

Sanna Martin, Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori
050 339 0439, sanna.martin@seinajoki.fi

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö
044 754 1648, keijo.kaistila@seinajoki.fi

Seinäjoen kaupunki on mukana Unicefin Lapsiystävällinen kunta -mallissa.