Ruokalistasuunnittelun pohjana ovat valtakunnalliset ravitsemussuositukset. Lisäksi suunnittelussa huomioidaan kunkin väestöryhmän erityistarpeet: päiväkotilapsilla ja koululaisilla on omat suosituksensa.

Erityisruokavaliot valmistetaan yksilöllisen tarpeen mukaan lääkärin- tai terveydenhoitajan todistuksen perusteella.
Ruuanvalmistusmenetelmissä valitaan kevyet ja terveellisimmät vaihtoehdot. Nykytekniikka monitoimilaitteineen mahdollistaa elintarvikkeiden ravintoarvoja säästävät, hellävaraiset kypsennysmenetelmät. Kasviksia ja hedelmiä tarjotaan suositusten mukaisesti kunkin ikäryhmän erityispiirteet huomioiden, lapsille ja nuorille monipuolista purtavaa, jotta he tottuvat erilaisiin vihanneksiin ja kasviksiin.


Ruokapalveluissa tiedetään, että ruoka on muutakin kuin ravitsemusta. Siksi mm. myös ruokailutilan viihtyvyyteen ja ruokapalveluhenkilöstön asiakaspalvelutaitoihin on panostettu. Tavoitteena on, että asiakas voisi nauttia ateriansa viihtyisässä ympäristössä kiireettä, nauttien kaikilla aisteillaan ruokailuhetkestään.