Itsenäisyyspäivä Seinäjoella

Suomenlippu

Seinäjoen kaupunki ja Seinäjoen alueseurakunta juhlistavat itsenäisyyspäivää perinteisellä kunnianosoituksella Törnävän sankarihautausmaalla keskiviikkona 6.12.2023 klo 11.30. Seppeleiden laskijat ja yhteisöt, jotka lipuillaan ovat mukana kunnianosoituksessa, kokoontuvat klo 11.15 Törnävän hautausmaan vanhalle portille, josta kunniakulkue siirtyy sankarihauta-alueelle.

Puheen pitää Kirkkoherra Ari Auranen. Kunnianosoituksen jälkeen Seinäjoen alueseurakunta järjestää sanajumalanpalveluksen klo 12 Törnävän kirkossa.

Itsenäisyyspäivän etkot Kalevan Navetalla 5.12.2023

Seinäjoen kaupunki juhlistaa itsenäisyyspäivää kaikille avointen ja maksuttomien itsenäisyyspäivän etkojen merkeissä taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa tiistaina 5.12.2023. Kulttuurikeskuksen toimijat järjestävät päivän aikana mm. monelle eri kohderyhmälle sopivaa työpajatoimintaa sekä esittävän taiteen ohjelmaa.

Etkot huipentuvat klo 18 alkaen Hugo-salissa Tanssiopisto Miloffin Finlandia-teokseen, jossa esiintyy 30 nuorta tanssijaa sekä Runosiskojen runo- ja musiikkiesitykseen Yhtä ainoaa huudan, joka tuo läpileikkauksen suomalaiseen runouteen kautta aikojen, tuoden samalla historiallista kosketuspintaa nykypäivän elämäntilanteeseen. Runo- ja musiikkiteos on kaiken ikäisille sopiva runouden ja lausunnan esiintuonti, jonka monipuolinen ja koskettava musiikki tuo yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Itsenäisyyspäivän etkojen ohjelma:

 • Klo 11-19 Halli: Vapaa pääsy Resonance-näyttelyyn
  Kansainvälinen ryhmänäyttely esittää viiden taiteilijan teoksia ja ammentaa ympäristön, teknologian ja tarinoiden maailmasta. Esillä on maalauksia, veistoksia, videoita ja animaatiota.
 • Klo 11-19 Taito Shop: Suomenlampaanvillalangat -15% norm.hinnoista.
 • Klo 12-14 Vintti: Päivätanssit
  Vintillä päästään laittamaan jalalla koreasti, kun päivätansseja tahdittavat Marko Hokkanen & IBISCUS. Tanssit järjestetään 3. kerroksessa Vintillä ja Vintille pääsee portaita pitkin tai esteettömästi hissillä.
 • Klo 13-15 Hugo-sali:
  – Joulukorttipaja (osana Joulupostia ikäihmisille -kampanjaa)
  Tervetuloa askartelemaan joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Joulukorttipaja järjestetään osana Joulupostia ikäihmisille -kampanjaa, jonka toteuttaa Seinäjoen kaupunki sekä luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

  – Rauhankyyhky -työpaja lapsille
  Rauhankyyhky-työpajassa pääsee askartelemaan oman rauhankyyhkyn paperista, valittavissa on kaksi erilaista toteutustapaa. Rauhankyyhkyjen avulla osoitamme solidaarisuutta kaikkia sodan keskellä eläviä lapsia kohtaan. Ohjaajana toimii Päivi Oksanen Lastenkulttuurikeskus Louhimolta.
 • Klo 13-13.45 Pedatila Itikka: Vauvojen värikylpy –piipahduspaja talviteemalla
  Värikylpy-työpaja inspiroituu Suomen lumisista talvista. Talvimaailmassa ihmetellään leijailevia lumihiutaleita, korkeita kinoksia ja liukasta jäätä sekä tavataan talvimaailman asukas Herra Lumiukko. Ennakkoilmoittautuminen tästä linkistä.
 • Klo 17-19 Puu- ja metallityön verstaat
  Tervetuloa katsomaan soitinrakennuskurssilaisten työskentelyä ja kysymään lisää soitinrakennuksesta.
 • Klo 18-19 Hugo-sali
  – Finlandia-balettiesitys (Tanssiopisto Miloff)
  Seinäjoen Tanssiopiston Miloff edistyneet oppilaat esittävät upean Sibeliuksen Finlandia-teoksen, jossa nähdään 30 nuorta tanssijaa.

  – Yhtä Ainoaa Huudan –runo- ja musiikkiesitys (Runosiskot)
  Runosiskojen runo- ja musiikkiesitys tuo läpileikkauksen suomalaiseen runouteen kautta aikojen, tuoden samalla historiallista kosketuspintaa nykypäivän elämäntilanteeseen. Teos on kaiken ikäisille sopiva runouden ja lausunnan esiintuonti, jonka monipuolinen ja koskettava musiikki tuo yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Kaikkeen ohjelmaan on vapaa pääsy, ellei toisin ilmoitettu.

Katajamäki Jonna

kulttuurituottaja , Kulttuuripalvelut