Influenssarokotukset Seinäjoella ja Isokyrössä marraskuulla

Seinäjoella influenssarokotukset rokotetaan tänäkin vuonna marraskuulla, kuten viime vuosina on tehty. Rokotuspäivän ajankohta määräytyy rokotteiden saapumisen mukaan. THL lähettää rokotteet kaikkialle Suomeen oman aikataulunsa mukaisesti, eikä siihen voi yksittäinen kunta vaikuttaa.

Koronatilanteesta johtuen emme voi järjestää massarokotuksia vaan aikaisemmista vuosista poiketen rokotukset annetaan ajanvarauksella. Rokotukset myös hajautetaan 10 eri toimipisteeseen Seinäjoen ja Isonkyrön alueella. Rokotuspaikkoja ovat Y-talo, Myllyparkki, Kasperin neuvola, Joupin neuvola, Pajuluoman neuvola, Kirkonkrannin aikuisneuvola, Peräseinäjoen terveyspalvelukeskus, Ylistaron terveyspalvelukeskus, Nurmon terveyspalvelukeskus sekä Isonkyrön neuvola.

Toivomme asiakkaiden varaavan ajan ensisijaisesti netin kautta. Mikäli nettiajanvarauksen tekeminen on täysin mahdotonta, voi ajan varata myös soittamalla. Nettiajanvaraus ja puhelinnumero ilmoitetaan myöhemmin, kun tiedämme, koska rokotteet ovat meillä käytössä.

Lapset ja lapsiperheet rokotetaan omassa lastenneuvola pisteessä, jonne toivomme heidän varaavan ajan netin kautta.

Asiakkaiden tulee noudattaa annettua ajanvarausaikaa täsmällisesti. Ei tulla etukäteen ja poistutaan rokotuspaikalta heti, kun on kulunut 15 minuuttia rokotuksen annosta. Saattajat tulevat rokotuspaikalle vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä. Sairaana ei tulla rokotuksille. Jokainen laittaa kotoa lähtiessään maskin kasvoilleen ja huolehtii omalta osaltaan turvaväleistä.

Maksutonta kausi-influenssarokotusta suositellaan influenssan riskiryhmiin kuuluville ja heidän lähimmäisilleen.