”Nimeni on Rita ja olen kotoisin Saksasta. Olen asunnut Suomessa yli viisi vuotta, joista Seinäjoella reilut neljä vuotta. Muutin Suomeen aviomieheni vuoksi, joka on töissä Lapualla. Päätimme muuttaa Seinäjoelle.

Minulla on kauppatieteen maisterin tutkinto ja olin jo töissä Saksassa ennen kuin muutin Suomeen. Ulkomaalaisena on vaikea löytää töitä Seinäjoelta, mutta minulla on ollut paljon onnea löytäessäni nykyisen työpaikkani. Toimin B2B-myyjänä ja hoidan asiakkuuksia kaikissa Pohjoismaissa. Työnantajani on Englannissa ja olen tehnyt jo yli kolme vuotta etätöitä Seinäjoella.

Olen vuokrannut toimiston toimistohotellista Seinäjoen keskustassa.

Alussa pelkäsin, että en ehkä kykene järjestämään aikatauluani tai pitämään tarpeeksi itsekuria. Onneksi etätyö on sopinut minulle hyvin. Olen vuokrannut toimiston toimistohotellista Seinäjoen keskustassa. Tällä tavalla voin erottaa hyvin työn ja vapaa-ajan. Normaalisti matkustan paljon työssäni asiakkaiden luokse, messuille tai työnantajan toimistoon. Tänä vuonna olen ollut maaliskuusta lähtien vain Seinäjoella. Etäkokoukset ja -tapaamiset on varmasti ollut meille kaikille uutta ja haastavaa. Toisaalta etäkokoukset säästävät aikaa. Henkilökohtaista tapaamista ei kuitenkaan aina voi korvata etäyhteydellä.

Vinkkini etätyöläisille: Kannattaa erottaa työ ja vapaa-aika. Suosittelen myös to do -listan tekemistä ja sen miettimistä, mitä haluaa saavuttaa päivän aikana. Kannattaa järjestää omaan aikatauluun myös taukoja, sillä esimerkiksi lounastauko saattaa helposti unohtua.

Uskon, että suurissa toimistoissa työskenteleviin verrattuna voin keskittyä paremmin, kun keskeytyksiä on vähemmän. Aikaa säästyy, kun työmatkoihin kuluu vähemmän aikaa. Globaalissa maailmassa voi työskennällä missä tahansa kunhan on nettiyhteys. Uskon, että etätyö on täällä jäädäkseen.

Vapaa-aikana olen aktiivinen jäsen erilaisissa yhdistyksissä Seinäjoella: Seinäjoen Ukuleleorkesteri, Suomi-Saksa Yhdistys ja Seinäjoen Seudun Nuorkauppakamari. Käyn mielelläni kansalaisopiston virkkaus- ja tilkkutyökursseilla. Nautin Upan ulkoilumahdollisuuksista ja kesällä Sahanlammen uimarannasta.”

Rita

Takaisin Muuta elämäsi paremmaksi -sivulle.