”Päädyin Seinäjoelle monen mutkan kautta. Jos joku olisi sanonut vielä muutama vuosi sitten, että tulen muuttamaan Etelä-Pohjanmaalle, olisin pitänyt sitä varmasti vitsinä. Uskon kuitenkin, että kaikella on tarkoitus ja elämä johdattaa oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Olen aina ollut utelias luonne ja heittäytynyt elämän vietäväksi.

Vuonna 2016 halusin nähdä maailmaa opintojeni jälkeen. Myin omaisuuteni, pakkasin elämäni kahteen matkalaukkuun ja muutin muutamaksi kuukaudeksi Australian Sydneyyn. Sieltä jatkoin matkaani töiden perässä Thaimaan Bangkokiin seitsemäksi kuukaudeksi ja sen jälkeen vielä Espanjan Torreviejaan melkein vuodeksi tekemään lisää töitä. Innostuin itseni ylittämisestä ja hullaannuin suurkaupunkien sykkeestä, mutta pian kaipasin Suomen väljyyttä ja puhdasta luontoa. Muutin takaisin Suomeen pääkaupunkiseudulle.

Huomasin kuitenkin muutaman vuoden jälkeen, että pääkaupunkiseutu alkoi tuntua ahtaalta. Jatkuva metrolla matkustaminen erityisesti korona-aikana alkoi ahdistaa toden teolla. Pääkaupunkiseudun kallis asuminen ja rauhallisten luontopolkujen puute sai usein ajattelemaan, millaista olisi asua muualla Suomessa. Työni puolesta olin tehnyt jo useamman kuukauden osittain etätöitä, joten en ollut täysin paikkariippuvainenkaan.

Eri paikoissa asuneena olen oppinut, että arki on aina arkea missä päin maailmaa tahansa.

Kun tapasin nykyisen puolisoni ja selvisi, että hän asuu Seinäjoella, ajatus muutosta hänen kotikonnuilleen tuntui luonnolliselta. Tähdet olivat kohdillaan kaipaukseeni rauhasta. Seinäjoen luonto ja asumisen helppous puolisoni lisäksi veivät sydämeni. Nykyinen työni ketterässä ja joustavassa yrityksessä on tukenut itselleni tärkeää arvoa – vapautta. Kun ehdotin työpaikallani ajatusta jatkuvasta etätyöstä, työnantajani näytti onnekseni vihreää valoa. 

Eri paikoissa asuneena olen oppinut, että arki on aina arkea missä päin maailmaa tahansa. Seinäjoen lyhyet välimatkat ja kaupungin kompakti koko, tekevät arjesta kuitenkin mukavampaa. Työpäivän välissä on virkistävää käydä koiran kanssa lenkillä joen varrella, tai uusien ystävyyksien kanssa lounaalla. Töiden jälkeen pyörällä pääsee muutamissa minuuteissa kuntosalille tai joogaan. Lukuisille luontopoluille hurauttaa autolla alle kymmenessä minuutissa. Seinäjoelle on ollut helppo kotiutua, sillä ihmiset ovat ihanan aitoja ja ottaneet avosylin vastaan. Ventovieraat tervehtivät reippaasti rappukäytävässä ja ulkona ihmiset pysähtyvät juttelemaan koiran kanssa lenkkeillessä. Uutta ja virkistävää, näin pääkaupunkiseudulla anonyymisti asuneelle.”

Essi

Takaisin Muuta elämäsi paremmaksi -sivulle.