”Seinäjoki on meille tuttu paikka, itse olen asunut täällä yli 20 vuotta ja mieheni kolme. Eikä me alun perinkään kaukaa tänne tultu, sillä olemme kotoisin Kuortaneelta ja Lapualta. Seinäjoella on meidän koti. Työkuviomme ovat vähän erilaiset ja monen mielestä monimutkaisetkin. Minä olen töissä Helsingin kaupungilla, jossa toimin kiinteistölakimiehenä kaupunkiympäristön toimialalla. Mieheni puolestaan työskentelee Wärtsilässä Vaasassa projektitehtävissä. 

Työkuviomme on herättänyt välillä ihmetystä. Meille tämä on ollut kuitenkin toimiva järjestely ja saamme molemmat tehdä mielenkiintoista työtä, jota vastaavaa ei ehkä olisi Seinäjoella tarjolla. Mieheni on kulkenut Vaasassa töissä jo 12 vuoden ajan. Työmatka ei vieläkään tunnu liian raskaalta, kun Seinäjoelta kulkee muitakin työntekijöitä samaa matkaa. 

Jos Vaasa kuulostaa pitkältä työmatkalta, niin Helsingissä työssäkäyvää voi varmaan pitää jo  vähän ”pimiänä”.

Jos Vaasa kuulostaa pitkältä työmatkalta, niin Helsingissä työssäkäyvää voi varmaan pitää jo  vähän ”pimiänä”. Aamujunalla kuitenkin hurauttaa töihin Kalasatamaan niin, että klo 9 avaan koneen toimistolla. Aamujunaan näyttää nousevan paljon ihmisiä, joiden kasvot ovat tulleet tutuksi asemalla. En minä ainoa ”pimiä” ole. Me molemmat koemme, että työskentely toisella paikkakunnalla ja asuminen Seinäjoella, on hyvien kulkuyhteyksien johdosta täysin mahdollista.

Meillä molemmilla on ollut mahdollisuus tehdä etätöitä jo ennen koronaa. Olemme kuitenkin tehneet toimistopäiviä suurimman osan viikosta, minkä vuoksi minulla on ollut tähän saakka vuokra-asunto Helsingissä. Nyt se on kuitenkin irtisanottu, sillä koronan vuoksi meidät molemmat on määrätty toistaiseksi etätöihin. Toimisto onkin löytynyt jo maaliskuusta saakka täältä meidän kotoa. Jatkossa uskomme, että molemmat voivat tehdä töitä enemmän etänä. Niinpä kotimme löytyy jatkossakin Seinäjoelta ja työmme toisaalta. Helsinkiin suhauttaa junalla kätevästi päiväseltäänkin ja junia tulee ja menee koko ajan.

Ja onpahan Helsingin vilskeestä mukava tulla Soukkajoen rauhaan! Parasta täällä ovat hyvät ulkoilu- ja pyöräilyreitit, joita kuljemme koiran kanssa ja ilman. Lisäksi tärkeää on ollut olla vanhempiemme apuna ja lähellä tällaisina aikoina.”

Anu

Takaisin Muuta elämäsi paremmaksi -sivulle.