”Metsä ja puut ovat työni ja harrastukseni. Olen syntyperäinen seinäjokinen, mutta metsäalan opintojeni takia tein kahdeksan vuoden kierroksen Kurikassa, Saarijärvellä ja Rovaniemellä alan opinahjoihin.

Veri veti kuitenkin koko ajan takaisin Etelä-Pohjanmaalle. Päätöissä olen Otso-metsäpalveluissa Seinäjoen toimistossa ja maastotyöaluettani on koko Länsi-Suomi.

Vapaa-ajallani liikun luonnossa haulikko olalla tai marjasanko kädessä. Kaveriksi saan perheeni ja innokkaat labradorinnoutajamme. Luppoajalla pärisyttelen mieluiten moottorisahaa ja veistän erilaisia pihapatsaita.

Patsaiden veistämiseen hurahdin kuusi vuotta sitten

Moottorisaha on hyvinkin tuttu työkalu metsurivuosiltani, ja veistoharrastus alkoi puuliitereiden ja laavujen teosta. Patsaiden veistämiseen hurahdin kuusi vuotta sitten, kun sain synttärilahjaksi osallistumisen haaveilemalleni veistokurssille. Olen kilpaillut moottorisahaveistossa sm- ja mm-tasoilla. Menestystäkin on jonkun verran tullut.

Moottorisahaveistäminen antaa monipuolista ja mukavaa haastetta, kun saa opetella sahaamaan erilaisia eläimiä, hirsipöytiä ja latoja. Harrastukseeni liittyen minulla on oma sivutoiminen yritys, koska teen kiipeilemällä ongelmapuiden kaatoja sekä patsaita myös myyntiin. Töitäni voi bongailla talojen ja mökkien pihoilta sekä Kyrkösjärven virkistysalueelta. Voit kurkata töitäni Facebookistakin sivulta ”moottorisahaveistäjä Vesa Yliaho”.”

Vesa


Avaruusasukkaat-sarjassa seinäjokelaiset kertovat unelmistaan, elämänsä käännekohdista, heille tärkeistä asioista tai asumismaisemistaan. Tarinat julkaistaan osana Seinäjoki 60 -juhlavuotta.