”Tammikuussa 2019 muutin Seinäjoelle omaksi, ystävieni sekä perheeni yllätykseksi.

Olen aina sanonut, että jos tieni jonnekin Keski-Suomesta johtaa, niin ei ainakaan Pohjanmaan seudulle. Sattui kuitenkin käymään niin, etten löytänyt opintoihini kuuluvaa puolen vuoden harjoittelupaikkaa mistään muualta kuin Seinäjoelta.

Täytenä untuvikkona minua varoiteltiin jäyhistä pohojalaasista ja mahdollisesti hankalasta sopeutumisesta. Varoittelut osoittautuivat kuitenkin turhiksi, sillä vastassa minulla oli toinen toistaan avoimempia ja rempseämpiä ihmisiä, jotka ottivat minut avosylin vastaan.

”Sopeutumiseen auttoi myös paljon se, että pääsin heti paikalliseen yhteisöön mukaan.”

Sopeutumiseen auttoi myös paljon se, että pääsin heti paikalliseen yhteisöön mukaan. Usko Jumalaan on minulle tärkeä asia, ja muuttosuunnitelmissani minua innostikin se, että pääsen tutustumaan paikallisiin kristillisiin yhteisöihin, kuten Houm Churchiin ja helluntaiseurakuntaan, jotka Suomen laajuisesti tunnetaan kristillisissä piireissä.

Seurakunnan tarjoaman yhteisön kautta olen löytänyt upeita ystäviä, yhteisön, joka rohkaisee ja jossa pääsee käyttämään omia lahjojaan yhteiseksi hyväksi. Seurakunta on tarjonnut myös loistavan mahdollisuuden harrastaa musiikkia ja laulamista, jotka ovat henkireikiä vaativan työn vastapainoksi.

Vaikka olen kaukana kotiseudusta ja perheestäni, koen että olen löytänyt uuden perheen ympärilleni. Ja siellä missä on perhe, siellä on hyvä olla.”

SonjaAvaruusasukkaat-sarjassa seinäjokelaiset kertovat unelmistaan, elämänsä käännekohdista, heille tärkeistä asioista tai asumismaisemistaan. Tarinat julkaistaan osana Seinäjoki 60 -juhlavuotta.