”Ajatus paluumuutosta Etelä-Pohjanmaalle syntyi jo, kun aloin odottaa esikoistamme vuonna 2014. Pidimme silmämme auki mahdolliselle unelmiemme kodille vuosia, mutta aika muutolle oli kuitenkin kypsä vasta vuonna 2020, kolme lasta myöhemmin.

Päätimme ottaa riskin ja laittaa kotimme Espoossa myyntiin. Rohkeutemme tästä askeleesta palkittiin, kun samalla viikolla näimme myynti-ilmoituksen kodikkaan modernista ja toimivasta uudesta talosta. Ajattelimme, että tässä se nyt on!

Kaikki tapahtui helposti, kuin tarkoitettuna ja ilman puskemista. Elämämme avaruuden pääkaupungissa on alkanut sujuvasti, uutta kotia sisustaen ja loistavaan sijaintiimme tutustuen. Perheemme on uuden edessä monellakin tapaa, kun mieheni ottaa ohjat koti-isänä ja minä pääsen luomaan uutta käsityöyritykseni BennaOdesignin ja parturi-kampaamoalan parissa.

Uskomatonta, miten palatessa tajuaa pohjalaisten rehtiyden ja suoraselkäisyyden.

Tukiverkosto, joka meillä Seinäjoella on, valjastaa käyttöömme uskomattomat mahdollisuudet harrastaa sekä liikuntaa että taiteita. Päätös paluumuutosta tuntuu päivä päivältä täydellisemmältä ratkaisulta.

Esikoisemme treenaa murretta lakkaamatta ja naurulta ei voi välttyä, kun ”leikkimähän” päätteet lentelevät. Uskomatonta, miten palatessa tajuaa pohjalaisten rehtiyden ja suoraselkäisyyden. Asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä ja tuntuu, että perheemme on juuri siellä, missä meidän kuuluukin olla, kotona.”

Petra


Avaruusasukkaat-sarjassa seinäjokelaiset kertovat unelmistaan, elämänsä käännekohdista, heille tärkeistä asioista tai asumismaisemistaan. Tarinat julkaistaan osana Seinäjoki 60 -juhlavuotta.