”Olen 47-vuotias neljän lapsen isä ja asunut elämästäni 37 vuotta Seinäjoella. Teen töitä pesäpallon parissa. Myös vapaa-aikana urheilu ja liikunta ovat hyvin voimakkaasti läsnä. Tänä vuonna korona on näkynyt arjessa riittävästi aiheuttaen harmia ja muuttuvia tilanteita työn sekä vapaa-ajan saralla. Kaikesta ollaan kuitenkin selvitty positiivisella asenteella. Eniten tällä hetkellä iloa tuo lasten ja nuorten harrastusten jatkuminen tilanteesta huolimatta. Saan kunnian valmentaa SMJ:n C-tyttöjen ryhmää, jossa on mukana peräti 32 tyttöä.

Olen pelannut pesäpalloa pääsarjatasolla ja se onkin vienyt minua asumaan muualle kuten Jyväskylään ja Ulvilaan. Olen viihtynyt hyvin molemmissa kaupungeissa. Ulvilan kaudesta piti tulla lyhyt yhden kauden visiitti, mutta siitä tulikin koko elämän mittainen matka. Tapasin siellä pelatessani nykyisen vaimoni Sannan ja sille tielle jäätiin. Kahdeksan Ulvilan vuoden aikana perheeseemme syntyi kaksi tyttöä Kia (2005) ja Vilma (2006). Lisäksi perheeseeni kuuluu vanhemmat lapseni Pyry ja Viivi.

Vaikka olenkin koko elämäni asunut omakoti- tai rivitalossa, niin nautin nyt suunnattomasti kerrostalossa asumisesta.

Vuonna 2010 saimme töiden puolesta mahdollisuuden palata takaisin ”kotiin” Seinäjoelle. Vaimoni on kotoisin Ulvilasta ja uusi koti Seinäjoella oli hänelle muutto tuntemattomaan. Ostimme omakotitalon Kertunlaaksosta, jossa viihdyimme enemmän kuin hyvin 10 vuoden ajan. Pohjalainen jäyhyys oli kaukana ja vaimoni sekä lapset saivat uudessa kotikaupungissaan nopeasti hyviä ystäviä. Nyt olemme kaupunkilaistuneet muuttaessamme asumaan kerrostaloon Lakeuden Ristin ”juurelle”. Vaikka olenkin koko elämäni asunut omakoti- tai rivitalossa, niin nautin nyt suunnattomasti kerrostalossa asumisesta.

Seinäjoella on valtavan hienoja lenkkireittejä aivan keskustan tuntumassa. Seinäjoen kaupungille täytyy antaa kunnia näistä kaikista upeista harrastusmahdollisuuksista. Täällä on loistavat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa omalla ajalla tai urheiluseurojen järjestetyssä toiminnassa. ”Minun Seinäjoki on kaunis ja huippupaikka asua”.”

Jukka


Avaruusasukkaat-sarjassa seinäjokelaiset kertovat unelmistaan, elämänsä käännekohdista, heille tärkeistä asioista tai asumismaisemistaan. Tarinat julkaistaan osana Seinäjoki 60 -juhlavuotta.