”Suurimmat unelmani tällä hetkellä ovat lukiosta valmistuminen ja rinteeseen palaaminen. Olin vuonna 2017 mopokolarissa, jossa satutin oikean polveni. Jouduin jättämään sukset ja sauvat nurkkaan. Kipinä palata radalle on suuri ja sitä kohti mennään. Ikävöin sitä tunnetta, jonka saan hyvän ratalaskun jälkeen, sitä tunnetta, kun olen kisoissa lähtötornissa ja sanotaan ’’olet seuraavana’’, sitä adrenaliinin purkausta juuri ennen lähtöä ja sitä fiilistä, kun pääsen maaliin. Kunnon voittajafiilis!

Vaikka tekniikassa on paljon hiomista, kun palaan laskettelun pariin, niin se ei tule estämään minua tavoittelemasta omaa unelmaani. Olemasta paras versio itsestäni. Kun aloitin alppihiihdon ainut asia, jota mietin, oli että haluan olla kuin Marcel Hirscher, suurin idolini. Mutta nyt haluan olla oman elämäni Marcel.

”Mutta nyt haluan olla oman elämäni Marcel.”

Eivätkä unelmani vielä siihen jää. On mahtavaa, kun armeija on mahdollista myös nuorille naisille. Meitä on monia, joita kiinnostaa asepalveluksen suorittaminen ja erikoistuminen erikoisjoukkoihin. Armeija on ollut pienestä pitäen suuri unelmani. Olen saanut siitä kuulla kannustusta, mutta myös kritiikkiä. Miten tuollainen hento tyttö haluaa lähteä isojen poikien seuraan? Oletko sä vähän poikamainen? Yritätkö sä esittää muille kovaa, ku puhut inttiin menosta?

Miksi nainen ei saisi haluta armeijaan? Itse olen pohtinut, mitä hyötyä siitä olisi minulle. Olen pohtinut, että armeija on yksi elämän kouluista. Siellä oppii kurinalaisuutta, ryhmässä toimimista, sosiaalisuutta ja toisen huomioon ottamista. Yleensä äiti naputtaa siitä, että hukkailen tavaroita ja huone on pum eli toosi sotkuinen välillä. Voisin oppia siellä, että tavarat pysyisivät tallessa ja huone siistinä.

Haluaisin edetä armeijassa ja saada sotilasarvon ja ehkä jopa jäädä töihinkin. Jos tulen toisiin aatoksiin, armeijassa opittuja taitoja voi hyödyntää muutenkin työelämässä. Mielestäni Seinäjoella on hyvät työllistymismahdollisuudet ja aivan varmasti pääsisin käyttämään opittuja taitoja täällä.”

Jenna


Avaruusasukkaat-sarjassa seinäjokelaiset kertovat unelmistaan, elämänsä käännekohdista, heille tärkeistä asioista tai asumismaisemistaan. Tarinat julkaistaan osana Seinäjoki 60 -juhlavuotta.