”Eipä tänne taida olla enää syytä palata kuin sukulaisia tapaamaan. Tämä taisi pitkälti olla kantava ajatus, kun kumpikin lähti vuosituhannen alussa muualle Suomeen opiskelemaan. Niin vaan kävi, että opiskelujen jälkeen molemmat tahoillaan asettuivat asumaan kaupunkiin, joka alkoi pikkuhiljaa näyttää ja tuntua oikealta kaupungilta. Oli syntynyt kahviloita, ravintoloita, tapahtumia ja sushiakin alkoi saamaan.

Perinteiseen tapaan ensimmäiseksi yhteiseksi kodiksi valikoitui idyllinen rintamamiestalo muutaman kilometrin päästä keskustasta. Vaikka lapsiperheen arjessa omakotitalollakin on paikkansa, niin muuttoauto oli pakattava, kun molempien haaveissa pitkään kummitellut asunto tuli myyntiin Aalto-keskuksen kupeesta.

”sydämen sulatti hämmentävä yhdistelmä joenrantaa, luontoa, arkkitehtuuria ja käytännössä ydinkeskustassa asumista”

Vuonna 1962 valmistunut, Seinäjoen ensimmäiseksi rivitaloksikin tituleerattu koti on kuin tehty meille, jotka haluamme nauttia myös kaupunkikulttuurista. Lisäksi sydämen sulatti hämmentävä yhdistelmä joenrantaa, luontoa, arkkitehtuuria ja käytännössä ydinkeskustassa asumista.

Joka päivä tulee edelleen hämmästeltyä kaikkea sitä, mitä Seinäjoki tarjoaa, ja meidän tapauksessamme alle 10 minuutin kävely- tai pyöräilymatkan päässä. On maakunnan paras ravintola, Suomen kovin rock-klubi, huipputason padel-halli, palkittu kirjasto ja kymmeniä lähiliikuntapaikkoja. Rautatieasemallekin kävelee viidessä minuutissa, mikä helpottaa työ- ja vapaa-ajan matkustamista. Tästä huolimatta takapihan nurmikolla voi pelata pallopelejä, uittaa kaarnalaivoja ja grillata pallogrillillä.”

Emmi ja Ville


Avaruusasukkaat-sarjassa seinäjokelaiset kertovat unelmistaan, elämänsä käännekohdista, heille tärkeistä asioista tai asumismaisemistaan. Tarinat julkaistaan osana Seinäjoki 60 -juhlavuotta.