”Olen paljasjalkainen seinäjokelainen, ainakin nykyisin kuntarajoin. Olen kotoisin Ylistaron keskustasta, käynyt siellä peruskoulun ja lukion ja muutin Seinäjoelle vuosituhannen vaihteessa opiskelujen perässä. Vielä opiskeluaikoina ajattelin, että oma tie vie lopulta asumaan jonnekin muualle, kunnes löysin jotain, joka on pitänyt minut täällä tähänkin päivään saakka.

Provinssi ja Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry ovat toimineet minulle pitovoimana ja toimivat sellaisina varmasti vielä pitkään. Lähdin yhdistyksen vapaaehtoistoimintaan mukaan vuosituhannen alussa ja se imaisi minut mukanaan täysin. Provinssi, Rytmikorjaamo ja Selmu ry ovat siten määrittäneet minun elämääni jo parinkymmenen vuoden ajan.

Uskon, että yhdistyksemme monipuolisen toiminnan ansiosta mielikuva kaupungista on kiinnostavampi ja Seinäjoki asuinympäristönä on virikkeellisempi kuin ilman sitä.

Koen olevani etuoikeutetussa asemassa kun saan työskennellä elävän musiikin yhdistyksellä ja olla siten omalta osaltani vaikuttamassa kaupungin kulttuuritarjontaan sekä tuottamassa elämyksiä kaupunkilaisille. Uskon, että yhdistyksemme monipuolisen toiminnan ansiosta mielikuva kaupungista on kiinnostavampi ja Seinäjoki asuinympäristönä on virikkeellisempi kuin ilman sitä.

Asun vaimon ja kissojen kanssa Kapernaumissa rintamamiestalossa. Vapaa-aika kuluu pitkälti omassa puutarhassa tai lähiseudulla ulkoillessa. Seinäjoen parhaat ulkoilupaikat löytyvät Hallilasta ja myös Kasperi eri reitteineen on tullut tutuksi. Vieressä sijaitseva Uppa on minulle tärkeä paikka ja siellä on tullut vietettyä aikaa paljon jo lapsena, sillä mummoni on asunut sen ytimessä jo 40 vuotta. Upassa sijaitsee myös vaimon yritys Holmström Second Hand.

Seinäjoella parasta onkin se, että kaikki on kävelymatkan päässä. Kodin ja työpaikan väli on reilun puolen tunnin kävely, lähikauppa on kymmenen minuutin päässä, Suomen paras kirjasto Apila ja maakunnan paras ravintola Juurella samoin.”

Marko


Avaruusasukkaat-sarjassa seinäjokelaiset kertovat unelmistaan, elämänsä käännekohdista, heille tärkeistä asioista tai asumismaisemistaan. Tarinat julkaistaan osana Seinäjoki 60 -juhlavuotta.