”Minut toi Etelä-Pohjanmaalle tavallinen tarina: rakkaus ja työt. Mieheni on kotoisin Lehtimäeltä. Opiskelimme Jyväskylässä ja aloitimme työelämän Keski-Suomessa. Vuonna 2018 emme enää viihtyneet työpaikoissamme tai paljon vaativassa omakotitalossa. Etsiskelimme insinöörin ja opettajan töitä useammastakin maakunnasta. Miehellä tärppäsi Kuortaneella, minä otin opintovapaata. Oleskelimme viikot yksiössä, ja kävimme viikonloppuisin omakotitalossamme. Sain vuotta myöhemmin töitä Kuortaneelta.

Olen kaupunki-ihminen ja haave Seinäjoelle muutosta muhi mielessäni pari vuotta. Miestä jouduin vähän suostuttelemaan ja uhkailemaankin. Ihastuin opintovapaalla ollessani upeaan Apila-kirjastoon. Seinäjoki muistuttaa Jyväskylää, varmaan kaikki Alvar Aallon kohteet ja kompakti koko. Täällä on hyvät kaupat, kiva valikoima ravintoloita ja kahviloita, joogastudioita, teattereita, museoita, matkakeskus, tori – siis kaupungin palvelut.

Ihastuin opintovapaalla ollessani upeaan Apila-kirjastoon.

Itse en ole kotoisin oikein mistään. Kun on muuttanut monta kertaa ensin vanhempien ja sitten oman työn perässä, ei enää etsi juuriaan, vaan pelkästään paikkaa, jossa viihtyy. Asumme kaksiossa kaupungin keskustassa. Tämä on enemmän minua kuin omenahillon tekeminen omakotitalossa. Elämme työkeskeistä kahden aikuisen arkea. En ole koskaan ajatellut, että onnellinen ja merkityksellinen elämä tarkoittaisi isoja häitä, lapsia, omakotitaloa ja kahta autoa. Kohdallemme on osunut epäonnea sekä omakotitalokauppojen että terveyden kanssa.

Asuminen viidessä maakunnassa ja runsas matkailu Suomessa ja ulkomailla on rikastuttanut minua henkisesti valtavasti. Kerään mieluummin kokemuksia ja elämyksiä kuin tavaraa. Kun pandemia hellittää, toivon, että pääsen hyödyntämään Seinäjoen loistavia junayhteyksiä. Pidän Lentävä joogamatto -nimistä blogia ja Instagram-tiliä, joissa jaan varsinkin matka- ja kulttuurisisältöjä, myös lähimatkavinkkejä.

Tykkään Seinäjoen itsevarmuudesta – Avaruuden pääkaupunki. Vaikka olen syntyisin idästä, lännessä minut on otettu hyvin vastaan. Aamuisin luen Ilkka-Pohjalaista ja juon kahvia Seinäjoki-mukista. Tämä saattaa hyvinkin olla loppuelämäni asumismaisema.”

Eija


Avaruusasukkaat-sarjassa seinäjokelaiset kertovat unelmistaan, elämänsä käännekohdista, heille tärkeistä asioista tai asumismaisemistaan. Tarinat julkaistaan osana Seinäjoki 60 -juhlavuotta.