”Valmistuttuani lukiosta Keniassa halusin jatkaa opiskeluja ulkomailla. Kuulin ensimmäistä kertaa Suomesta ja päätin hakea sinne. Seinäjoki oli mahdoton lausua ja näytti pelottavaltakin kirjoitettuna. Sinne siis. Pian minut toivotettiin tervetulleeksi lukemaan kansainvälistä liiketaloutta Seinäjoen ammattikorkeakouluun.

Lähtö oli katkeransuloista. Tulisin olemaan kaukana perheestäni pitkän ajan. 14 tunnin lentomatkan jälkeen saavuin Helsinkiin. Ajattelin HAKUNA MATATA, joka tarkoittaa, että mikä nyt voisi mennä pieleen. Lentokentällä en tiennyt, minne pitäisi mennä. Infosta neuvottiin menemään bussilla juna-asemalle. Kun bussi pysähtyi ja viimeiset asiakkaat lähtivät, tajusin olevani väärässä bussissa. Ystävällinen kuski vei minut juna-asemalle, kieltäytyi tarjoamastani rahasta ja toivotti paljon onnea.

Asemalla en tiennyt, mikä juna pitäisi valita. Silloin nuori mies lähestyi minua ja kysyi, mihin olen menossa. Kun kerroin määränpääni, hän otti matkalaukkuni ja sanoi, että nyt pitää juosta. Ehdimme junaan täpärästi. Matkalla ihmettelin lukemattomia puita ja vesistöjä. Missä kaikki ihmiset olivat? Kolmen tunnin jälkeen nuori mies tuli sanomaan, että seuraava pysähdys on Seinäjoki. Hän itse oli matkalla Ouluun.

Olen oppinut, että ystävällisyyttä on kaikkialla.

Kaikki tämä tapahtui lähes kuusi vuotta sitten. Sen jälkeen jätin liiketalouden ja opiskelin sairaanhoitajaksi Jyväskylässä. Seinäjoelle minut toi takaisin mies, joka vei sydämeni. Nyt työskentelen Myllyrannan palvelukeskuksessa.

Tällä Suomi-matkalla olen toistuvasti hämmästellyt kohtaamaani ystävällisyyden määrää. Kiitän Suomea opiskelumahdollisuudesta, bussikuskia ja nuorta miestä, minua tukeneita opettajia ja työllistäneitä yrityksiä SOL ja L&T. Olen kiitollinen miehelleni ja hänen perheelleen, että minulla on seuraa juhlapyhinä. Nautin kaikista vuodenajoista, saunailloista ja luisteluharrastuksestani. Olen oppinut, että ystävällisyyttä on kaikkialla. Meidän täytyy olla positiivisia ja muistaa HAKUNA MATATA.”

Catherine


Avaruusasukkaat-sarjassa seinäjokelaiset kertovat unelmistaan, elämänsä käännekohdista, heille tärkeistä asioista tai asumismaisemistaan. Tarinat julkaistaan osana Seinäjoki 60 -juhlavuotta.