Poikkeusoloissakin voi nauttia monipuolisesta tekemisestä.

Kokosimme yhteen ulkoiluvinkkejä sekä linkkejä materiaaleihin, jotka tukevat liikunnan ja kulttuurin harrastamista kotioloissa tai ulkona.

Sivua on päivitetty 30.3.2021.

Liiku ulkona vastuullisesti

Tutustu Suomen ladun vastuullisen ulkoilijan etikettiin.

Valitse sinulle sopiva liikuntareitti

Bongaa Seinäjoen muraalit

Suunnista muraalikartan avulla Silja Selosen kevättä enteilevien pikkulintujen luo Seinäjoen keskustaan, Kasperiin, Marttilaan ja Pohjaan! Kasperista löydät siivekkäiden lisäksi Essi Ruuskasen uunituoreen muraalin Alkuja, joka kommentoi luonnon ihmeellistä kiertokulkua. Avaa muraalikartta tästä.

Rauhoitu runoreitillä

Jouppilanvuoren esteettömällä runoreitillä voit nauttia runoelämyksistä ja liikkua luonnossa. Reitin pituus on 1,8 kilometriä ja se lähtee Jouppilanvuoren parkkipaikalta (Jouppilanvuorentie 66).

Tutustu julkiseen taiteeseen

Tiedätkö millaisia patsaita, veistoksia ja muistomerkkejä Seinäjoelta löytyy? Taidehalli on koonnut reittejä, joita pitkin taiteeseen voi tutustua pyöräillen tai kävellen. Reitit ja kartat: http://www.seinajoentaidehalli.fi/julkinen-taide/

Keskusta-alueen patsaskierros löytyy opastettuna myös Visit Seinäjoen sivuilta.

Tutustu kaupunkiin mobiilioppaiden avulla

Tutustu kaupunkiin ja sen historiaan mobiilioppaiden avulla kätevästi vaikkapa kotoa käsin. Oppaista löytyvien karttojen avulla voit tehdä myös keväisiä kävelyjä reiteillä.

Mobiilioppaat toimivat selaimella ja niitä voi käyttää myös matkapuhelimella. Valittavanasi on kolme kokonaisuutta:

Vietä aikaa puistoissa ja leikkikentillä

Kaupungin kaikki puistot, leikkikentät ja koirapuistot on merkitty karttapalveluun. Ohje:

  1. Sivun vasemmalla ylhäällä alin valinta
  2. Valitse kartalla näkyvät tiedot
  3. Ulkoilu

Tee kävelykierros keskustassa

Seinäjoen keskustassa on kivoja ja viihtyisiä kävelyteitä. Visit Seinäjoki on suunnitellut yhden reitin valmiiksi https://visitseinajoki.fi/kavelykierros/.


Harrasta kotioloissa

Katso Suljetut ovet -elokuva

Törnävän kartanossa kuvattu Suljetut ovet kertoo 1800-luvun Seinäjoesta draaman keinoin. Tarinan keskiössä ovat Östermyran kartanossa eletty elämä sekä kartanonherra Gustaf Adolf Wasastjernan ja taloudenhoitaja Catharina Charlotta Jernbergin rakkaustarina. https://youtu.be/-uhFul62raU

Tutustu akrobatiaan

Pikkuprovinssin kolmiosainen akrobatiatyöpajasarja https://www.youtube.com/watch?v=iiUb8Tex-ls

Liiku videoiden opastuksella

Tuolijumppaa, tasapainohaasteita ja kuntopiiriä – ideoita arjen liikuntarutiinien ylläpitämiseksi löydät liikuntapalveluiden YouTube-kanavalta.

Koe, kokeile ja harrasta taidetta (lapsille ja nuorille)

Harrastakotona.fi-sivusto kokoaa lapsille ja nuorille suunnattuja taiteen harrastamisen ja kokemisen verkkosisältöjä. Sivuston linkit ohjaavat eri julkaisijoiden nettisivuille. Harrasta kotona -tiimi on tutustunut kaikkiin sisältöihin ja varmistanut että ne soveltuvat lapsille ja nuorille.

Opettele sirkustelemaan

Louhimon YouTube-kanavalta löydät mm. opetusvideoita sirkusvälineiden rakentamiseen sekä Minuuttisirkus-lajiopetusvideoita sirkusvälineiden käyttöön. Sirkusvälineiden rakennusopas: https://www.louhimo.com/opetusmateriaalit/oppaat/

Opettele soittamaan

Louhimon nettisivuilta löydät laajan opetusmateriaalipankin bändisoittimiin sekä oppaita mm. kansanmusiikkisisältöjen toteuttamiseen. Soittamisen itseopiskelumateriaalit: https://www.louhimo.com/palvelut/opetusmateriaalit/

Kuuntele lasten improvisoimaa musiikkia

Experimental Synth Kids eli ESK on kokoelma lastenkulttuurikeskus Louhimon toiminta-alueen 3–15-vuotiaiden lasten yhdessä improvisoimaa elektronista musiikkia. Levykokonaisuus on kuunneltavissa Soundcloudissa sekä Spotifyssa.

Hyödynnä kirjaston palveluja

Seinäjoen kirjasto on koonnut vinkkejä kiinnostavista e-aineistoista, joita pääsee käyttämään joko kirjastokortilla tai vapaasti verkossa. Tarjolla on e-kirjoja, e-äänikirjoja, blogeja, elokuvia, musiikkia ja vaikka mitä.

Askartele, tanssi tai rentoudu videoiden opastuksella

Seinäjoen kansalaisopiston YouTube-kanavalla on ohjeita mm. askarteluun ja liikkumiseen.

Tutustu Taidehalliin

Taidehallin YouTube-kanavalla pääset tutustumaan virtuaalisesti mm. Kalevan Navetan tiloihin, taideteoksiin ja taiteilijoihin. Kannattaa seurata Taidehallia myös sosiaalisessa mediassa @seinajoentaidehalli.

Kuuntele paikallista musiikkia

Spotifyihin on koottu seinäjokelaisten bändien ja artistien tuotantoa. Soittolistan nimi Seinäjoen kaupunki -profiilissa on Musiikkia Seinäjoelta.


Nuorisotyö verkossa