Poikkeusoloissakin voi nauttia monipuolisesta tekemisestä.

Kokosimme yhteen ulkoiluvinkkejä sekä linkkejä materiaaleihin, jotka tukevat liikunnan ja kulttuurin harrastamista kotioloissa.

Sivua on päivitetty 9.10.2020.

Liiku ulkona vastuullisesti

Tutustu Suomen ladun vastuullisen ulkoilijan etikettiin.

Valitse sinulle sopiva liikuntareitti

Ulkoilureitit kaupungin liikuntapalveluiden sivuilla
Elämysliikunnan liikuntareitit
Ota Seinäjoki haltuun pyöräillen: Visit Seinäjoki
Pyöräilyreittivinkkejä ja mm. salaisia laavuja myös blogeissa Visit Seinäjoen sivuilla
Kaikille avoimet polkujuoksureitit: www.komiaflow.fi/omatoimitrail/

Bongaa lintumuraalit

Bongaa kuvataiteilija Silja Selosen maalaamat lintu-muraalit eri puolilta Seinäjokea. Teosten osoitteet: https://www.upeart.com/portfolio/silja-selonen/

Rauhoitu runoreitillä

Jouppilanvuoren esteettömällä runoreitillä voit nauttia runoelämyksistä ja liikkua luonnossa. Reitin pituus on 1,8 kilometriä ja se lähtee Jouppilanvuoren parkkipaikalta (Jouppilanvuorentie 66).

Tutustu julkiseen taiteeseen

Tiedätkö millaisia patsaita, veistoksia ja muistomerkkejä Seinäjoelta löytyy? Taidehalli on koonnut reittejä, joita pitkin taiteeseen voi tutustua pyöräillen tai kävellen. Reitit ja kartat: http://www.seinajoentaidehalli.fi/julkinen-taide/

Keskusta-alueen patsaskierros löytyy opastettuna myös Visit Seinäjoen sivuilta.

Tutustu kaupunkiin mobiilioppaiden avulla

Tutustu kaupunkiin ja sen historiaan mobiilioppaiden avulla kätevästi vaikkapa kotoa käsin. Oppaista löytyvien karttojen avulla voit tehdä myös keväisiä kävelyjä reiteillä.

Mobiilioppaat toimivat selaimella ja niitä voi käyttää myös matkapuhelimella. Valittavanasi on kolme kokonaisuutta:

Vietä aikaa puistoissa ja leikkikentillä

Kaupungin kaikki puistot, leikkikentät ja koirapuistot on merkitty karttapalveluun. Ohje:

  1. Sivun vasemmalla ylhäällä alin valinta
  2. Valitse kartalla näkyvät tiedot
  3. Ulkoilu

Tee kävelykierros keskustassa

Seinäjoen keskustassa on kivoja ja viihtyisiä kävelyteitä. Visit Seinäjoki on suunnitellut yhden reitin valmiiksi https://visitseinajoki.fi/kavelykierros/.


Harrasta kotioloissa

Liiku videoiden opastuksella

Tuolijumppaa, tasapainohaasteita ja kuntopiiriä – ideoita arjen liikuntarutiinien ylläpitämiseksi löydät liikuntapalveluiden YouTube-kanavalta.

Koe, kokeile ja harrasta taidetta (lapsille ja nuorille)

Harrastakotona.fi-sivusto kokoaa lapsille ja nuorille suunnattuja taiteen harrastamisen ja kokemisen verkkosisältöjä. Sivuston linkit ohjaavat eri julkaisijoiden nettisivuille. Harrasta kotona -tiimi on tutustunut kaikkiin sisältöihin ja varmistanut että ne soveltuvat lapsille ja nuorille.

Opettele sirkustelemaan

Louhimon YouTube-kanavalta löydät mm. opetusvideoita sirkusvälineiden rakentamiseen sekä Minuuttisirkus-lajiopetusvideoita sirkusvälineiden käyttöön. Sirkusvälineiden rakennusopas: https://www.louhimo.com/opetusmateriaalit/oppaat/

Opettele soittamaan

Louhimon nettisivuilta löydät laajan opetusmateriaalipankin bändisoittimiin sekä oppaita mm. kansanmusiikkisisältöjen toteuttamiseen. Soittamisen itseopiskelumateriaalit: https://www.louhimo.com/palvelut/opetusmateriaalit/

Kuuntele lasten improvisoimaa musiikkia

Experimental Synth Kids eli ESK on kokoelma lastenkulttuurikeskus Louhimon toiminta-alueen 3–15-vuotiaiden lasten yhdessä improvisoimaa elektronista musiikkia. Levykokonaisuus on kuunneltavissa Soundcloudissa sekä Spotifyssa.

Hyödynnä kirjaston palveluja

Seinäjoen kirjasto on koonnut vinkkejä kiinnostavista e-aineistoista, joita pääsee käyttämään joko kirjastokortilla tai vapaasti verkossa. Tarjolla on e-kirjoja, e-äänikirjoja, blogeja, elokuvia, musiikkia ja vaikka mitä.

Askartele, tanssi tai rentoudu videoiden opastuksella

Seinäjoen kansalaisopiston YouTube-kanavalla on ohjeita mm. askarteluun ja liikkumiseen.

Tutustu Taidehalliin

Taidehallin YouTube-kanavalla pääset tutustumaan virtuaalisesti mm. Kalevan Navetan tiloihin, taideteoksiin ja taiteilijoihin. Kannattaa seurata Taidehallia myös sosiaalisessa mediassa @seinajoentaidehalli.

Kuuntele paikallista musiikkia

Spotifyihin on koottu seinäjokelaisten bändien ja artistien tuotantoa. Soittolistan nimi on Musiikkia Seinäjoelta.


Nuorisotyö verkossa

Nuorisotilojen ovet on suljettu toistaiseksi, mutta nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa ja nuoria varten! Olemme panostaneet nyt verkossa tapahtuvaan nuorisotyöhön. Nuorisotyöntekijät tavoittaa sosiaalisen median eri kanavilla ja myös yksilöllistä ohjausta voi saada puhelimitse.