Sivusto on päivitetty 25.5.2020

Ruokaostosten keräilypalvelua ja kotiinkuljetusta

Kaupat

K-Citymarket Ideapark

 • palvelu on tarkoitettu yli 65-vuotiaille ja karanteenissa oleville
 • toimitukset viedään 15 km säteellä K-Citymarket Ideaparkista
 • tilaus tehdään www.k-ruoka.fi-palvelun kautta, lisätietokenttään viesti: ”Huhtala Logistics auttaa”
 • ostokset maksetaan verkossa
 • kuljettaja soittaa puhelimella ennen ostosten toimitusta ja jättää ostokset oven taakse

K-Citymarket Päivölä: kotiinkuljetustilaukset s-postilla tai soittamalla, tilaukset@paivolacitymarket.fi, p. 050 377 1419 ma–pe klo 8–15 (8,35 snt/puh + 12,09 snt/min), keräys & kuljetus yht. 11,95 €.

K-Supermarket Seinäjoki ja Peräseinäjoella K-Market Viljami.

K-ruokakauppojen valtakunnallisen tilauspalvelu

 • p. 0600 02325 ma–pe klo 9–16 vastatun (puhelun hinta on 5,59 € + pvm puhelun kestosta riippumatta, jonotusajalta pelkkä paikallisverkkomaksu)
 • tilatessasi kerro postinumero (palvelussa tiedetään eri paikkakuntien kaupat, jotka ovat lupautuneet keräily- ja kotiinkuljetuspalveluun), yhteystiedot, plussakortin numero sekä ostoslista
 • maksu toimituksen yhteydessä pankkikortilla. Maksupäätelaite desinfioidaan aina asiakkaiden välissä.
 • laskulla maksaminen on kauppakohtaista

Prisma Seinäjoki Hyllykallio Prisman verkkokaupasta voi tilata ostokset ja noutaa ne joko Prismasta tai Joupin S-Marketista. 

Ravintoloiden ja kahviloiden noutoruoka

Visit Seinäjoki on kerännyt sivuilleen tietoa ravintoloista ja kahviloista, joista voi tilata ja hakea noutoruokaa: https://visitseinajoki.fi/noutoruoka/.

Kauppa-apu

Kauppa-apu kantakaupungin alueilla

Seinäjoen kaupunki, Toimintojentalo ja Seinäjoen Seurakunta tarjoavat kauppakassiapua yli 70-vuotiaille ja riskiryhmäläisille. Palvelu on voimassa 18.6.2020 saakka. Mikäli valtioneuvosto suosittelee riskiryhmäläisten ja yli 70-vuotiaiden välttämään kontakteja ja vähentämään asiointia, niin palvelua jatketaan.

Kauppa-apu on jaettu kahteen eri alueeseen, jotka toimivat hieman eri tavoin. Asiakkaat voivat soittaa oman alueensa puhelinnumeroon annettuina kellonaikoina. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Alue 1: Kasperi, Kivistö, Hallila, Törnävä, Pajuluoma, Kärki, Huhtala, Simuna, Soukkajoki, Puukapernaumi, Pohja

Soittoaika maanantai-perjantai klo 10–14.

Puhelinnumerot alueittain:

Kasperi, Kivistö, Hallila p. 044 418 1863

Törnävä, Pajuluoma, Kärki p. 044 425 5777

Huhtala, Simuna, Soukkajoki, Puukapernaumi, Pohja p. 044 470 0233

 • Asiakas valitsee kaupan, johon hänelle avataan asiakastili. Tiliasiakkuus on mahdollista avata seuraaviin kauppoihin: S-Market Kivistöön, S-Market Törnävään tai K-Citymarket Päivölään.
 • Ostokset tilataan puhelimitse tai sähköpostitse kauppa-apupalvelulta.
 • Ostokset tuodaan kotiosoitteeseen ulko-oven taakse turvallisesti, lähikontaktia välttäen.
 • Myymälät laskuttavat ostokset 1-2 kertaa kuukaudessa.

Alue 2: Keskusta, Uppa, Marttila, Jouppila, Jouppi, Alakylä, Niemistö

Soittoaika maanantai-keskiviikko klo 10-14.

Puhelinnumerot: 050 5348706, 044 5806722, 050 5348797

 • Asiakas valitsee kaupan, johon hänelle avataan asiakastili. Tiliasiakkuus on mahdollista avata seuraaviin kauppoihin: S-Market Kivistöön, S-Market Jouppiin tai K-Citymarket Päivölään.
 • Myymälät laskuttavat ostokset 1-2 kertaa kuukaudessa.
 • Jakelualueen työntekijät soittavat asiakkaille ja vastaanottavat tilaukset maanantaista keskiviikkoon.
 • Ostokset tehdään ja jaetaan perjantaisin. Ostokset tuodaan kotiosoitteeseen ulko-oven taakse turvallisesti, lähikontaktia välttäen.
 • Asiakas voi myös hakea ostokset jakelupäivänä valitsemansa kaupan pihalla olevasta jakelupisteestä. Tästä sovitaan erikseen asiakkaan kanssa.

Nurmon kauppakassit

Yli 70 v. ja riskiryhmäläisille kauppakassit suoraan kotiin Tanelinrannan S-Marketista tai Citymarket Päivölästä. Palvelu on voimassa 18.6.2020 saakka. Mikäli valtioneuvosto suosittelee riskiryhmäläisten ja yli 70-vuotiaiden välttämään kontakteja ja vähentämään asiointia, niin palvelua jatketaan.

KULJETUS JA KERÄYS MAKSUTON
LASKUTUS 1-2 KERTAA KUUSSA

Liity kauppakassien jakeluun ottamalla yhteys:
Sinikka Koski (Hyllykallio, Kertunlaakso, Karhuvuori) 044 418 1250, sinikka.koski@seinajoki.fi
Katja Kankaanpää (muu Nurmo) 050 3691 750, katja.kankaanpaa@evl.fi

Seinäjoen kaupunki, Nurmon kappeliseurakunta, paikalliset kyläyhdistykset ja vapaaehtoiset järjestävät ostosten keräyksen ja kuljetuksen kerran viikossa yli 70-vuotiaille ja riskiryhmäläisille. Ostokset tuodaan kotiosoitteeseen ulko-oven taakse turvallisesti, välttäen lähikontaktia.

 • Jakelun työntekijät soittavat kerran viikossa ja vastaanottavat tilaukset. Kuljetus seuraavana päivänä. Ostoksia ei tilata suoraan myymälöistä.
 • Ostokset kerätään Tanelinrannan S-Marketissa tai Citymarket Päivölässä. Asiakas valitsee kaupan, jossa hänelle avataan asiakastili. Asiakas allekirjoittaa myymälälle valtakirjan, jonka avulla ostokset voidaan laittaa asiakkaan tilille, ilman käyntiä myymälässä.
 • Myymälät laskuttavat ostokset 1-2 kertaa kuukaudessa.

Lääkkeiden tilaus ja laskutus: Hyllykallion Apteekki puh. 06 429 22 22 tai Nurmon sivuapteekki puh. 06 4127 013. Kuljetus maksuton.

Peräseinäjoen kauppakassit

Yli 70 v. ja riskiryhmäläisille kauppakassit suoraan kotiin Peräseinäjoen S-Marketista tai K-Market Viljamista. Palvelu on voimassa 18.6.2020 saakka. Mikäli valtioneuvosto suosittelee riskiryhmäläisten ja yli 70-vuotiaiden välttämään kontakteja ja vähentämään asiointia, niin palvelua jatketaan.

KULJETUS JA KERÄYS MAKSUTON
LASKU KERRAN KUUKAUDESSA

Liity kauppakassien jakeluun ottamalla yhteys: Tarja Niemi, p. 040 547 8918tarja.niemi@evl.fi

Seinäjoen kaupunki, Peräseinäjoen kappeliseurakunta, paikalliset kyläyhdistykset ja vapaaehtoiset järjestävät ostosten keräyksen ja kuljetuksen kerran viikossa yli 70-vuotiaille ja riskiryhmäläisille. Ostokset tuodaan kotiosoitteeseen ulko-oven taakse turvallisesti, välttäen lähikontaktia.

 • Jakelun työntekijät soittavat kerran viikossa ja vastaanotta- vat tilaukset. Kuljetus seuraavana päivänä. Ostoksia ei tilata suoraan myymälöistä.
 • Ostokset kerätään Peräseinäjoen S-Marketissa tai K-Market Viljamissa. Asiakas valitsee kaupan, jossa hänelle avataan asiakastili. Asiakas allekirjoittaa myymälälle valtakirjan, jonka avulla ostokset voidaan laittaa asiakkaan tilille, ilman käyntiä myymälässä.
 • Myymälät laskuttavat ostokset kerran kuukaudessa.

Lääkkeet: Peräseinäjoen apteekista voi tilata lääkkeitä samalla kuljetuksella ruokaostosten toimitusten yhteydessä. Peräseinäjoen Apteekki, tilaus ja laskutus p. 0400 909 240. Kuljetus maksuton.

Ylistaron kauppakassit

Ylistaron S-Marketista! Palvelu on voimassa 18.6.2020 saakka. Mikäli valtioneuvosto suosittelee riskiryhmäläisten ja yli 70-vuotiaiden välttämään kontakteja ja vähentämään asiointia, niin palvelua jatketaan.

KULJETUS MAKSUTON
LASKU KERRAN KUUKAUDESSA

Liity kauppakassien jakeluun ottamalla yhteys: Sinikka Koski, 044 4181250, sinikka.koski@seinajoki.fi

S-Market Ylistaro avaa jakeluun liittyvälle asiakastilin myymälään. Avaamiseen tarvitaan pari arkipäivää. Jakelun asiakkaat allekirjoittavat S-Marketille valtakirjan, jonka avulla ostokset laitetaan asiakkaan tilille ilman asiakkaan käyntiä myymälässä. S-Market laskuttaa ostokset kerran kuukaudessa. Laskutuksen yksityiskohdista voidaan sopia asiakaskohtaisesti.

Seinäjoen kaupunki, Ylistaron kappeliseurakunta ja Ylistaron kyläyhdistykset järjestävät ostosten keräyksen ja kuljetuksen kerran viikossa. Ostokset tuodaan kotiosoitteeseen ulko-oven taakse turvallisesti, välttäen lähikontaktia. Ostokset tilataan puhelimitse. Jakelun työntekijät soittavat kerran viikossa ja vastaanottavat tilaukset. Ostoksia ei tilata suoraan S-Marketista myymälän pienen henkilöstömäärän vuoksi.

Lisäksi Ylistaron apteekista voi tilata lääkkeitä samalla kuljetuksella ruokaostosten toimitusten yhteydessä.

LÄÄKKEET Ylistaron Apteekki, tilaus ja laskutus, p. 06 4747100. Kuljetus maksuton.

Ruoka-apu

Seinäjoen seurakunta
Ruoka-apu

Seurakunnan Ruokapankki toimii ajanvarauksella vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevien auttamiseksi. Ota yhteyttä  oman alueesi diakoniatyöntekijään joko puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteydenotot ma-pe 9-15. Työntekijöiden yhteystiedot: https://www.seinajoenseurakunta.fi/diakoniatoimistot

Lakeuden ruoka-apu ry

Lakeuden ruoka-apu toimii Seinäjoella ja lähikunnissa. Ruoka-apu on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville.

Vkolla 15 jakelupäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai
Vkolla 16 jakelupäivät ovat ma-to
Vkolla 17 jakelupäivät ovat ti-pe
Vkolla 18 jakelu jatkuu normaalisti ma-pe

Jakelu alkaa arkisin klo 14 osoitteessa Vellamonrinne 1.

Lisätietoja Lakeuden ruoka-apu ry:n Facebook sivuilta tai p. 040 4171729.

Olkkari, Kokemus- ja vertaistoimijat ry

Olkkarilla jaamme kerran viikossa kassillisen ruokaa toimitettuna ihmisten kotiovelle. Kassin voi myös hakea Olkkarin ovelta, mikäli asuu kauempana. Pyyntö avustuksesta tulee tehdä viikoittain Facebookin kautta yksityisviestillä, jolloin varmistetaan, että kaikki halukkaat pääsevät osalliseksi ruoka-apuun. Osa ruuista tulee lahjoituksena Lidlistä, suurin osa hankitaan Olkkarin toiminnan avustusrahoilla.

Apu on tarkoitettu kaikille halukkaille Olkkarin kävijöille sekä muille Seinäjoen vähävaraisille.

Avustuksesta saa lisätietoa Olkkarin Facebook-sivuilta: Olkkari, Kokemus- ja vertaistoimijat ry sekä yhdistyksen nettisivuilta www.olkkari.net tai Sonja Orrenmaa, puh. 040 7633184.

Houm Church Seinäjoki

Houm Citycaressa juuri sinua varten ja valmiina auttamaan. Haluamme toimia kaupunkiemme ihmisten hyväksi ja tarjota apuamme niin arkisissa kuin taloudellisissa haasteissa. Citycare toimii Seinäjoella ja Tampereella.

Mikäli haluat pyytää apuamme, voit kertoa tarpeestasi lomakkeella.
Lisätietoja Houm Church Seinäjoen Facebook-sivuilta ja verkkosivuilta.


Nurmon Sininauha ry

Nurmon Sininauha Ry jakaa EU-ruoka-apukasseja. Kassin voi tilata puhelimitse tai Facebookin yksityisviestillä. Ruoka-apu toimitetaan kotiovellesi, mutta sen voit myös halutessasi noutaa Päiväkeskus Plakkarista. Apu on tarkoitettu Nurmon Sininauhan kävijöille sekä Seinäjoen vähävaraisille.

Nurmon Sininauha Ry, Päiväkeskus Plakkari, Vapaudentie 60, 60100 Seinäjoki

Tilaukset puhelimitse: 046-5765566
Facebook: PLAKKARI
Lisätietoa Nurmon Sininauha ry:n nettisivuilta.