Haemme kirjastoautonkuljettaja-virkailijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.3.2024 alkaen

Seinäjoen kirjastoautot Ilo ja Ykä pääkirjaston seinustalla. Luminen maa.

Seinäjoen kaupunginkirjasto on osaava, innostava ja jatkuvasti kehittyvä lukutaitojen, digitaitojen ja hyvinvoinnin edistäjä. Pääkirjasto toimii yhdessä Suomen kauneimmista kirjastoista Apilassa ja Aallon kirjastossa, joissa parhaat perinteet yhdistyvät moderneihin kirjastopalveluihin. Neljä lähikirjastoa ja kaksi kirjastoautoa palvelevat asiakkaita. Kuulumme Eepos-kirjastokimppaan.

Haemme kirjastoautonkuljettaja-virkailijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.3.2024 alkaen

Seinäjoella on kaksi kirjastoautoa, Ilo ja Ykä. Aamupäivisin kirjastoautot palvelevat pääasiassa kouluja, päiväkoteja ja palvelutaloja. Iltapäivisin reitit suuntautuvat ympäri kaupunkia. Yhteensä Seinäjoen kirjastoautoilla on noin 160 pysäkkiä. Uusi kirjastoauto Ykän tilalle on tulossa tänä vuonna. Kirjastoautopalveluissa työskentelee seitsemän henkilöä.

Tehtäviisi kuuluu asiakas- ja tietopalvelu, kokoelmanhoito sekä osallistuminen aikataulujen suunnitteluun, viestintään ja kirjastoautopalveluiden kehittämiseen. Kirjastoautovirkailija-kuljettajana kuljetat kirjastoautoa sekä huolehdit auton kunnosta ja huollosta.

Kelpoisuusvaatimuksena on ammatillinen perustutkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu 60 opintopisteen (35 ov) laajuiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot tai tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto. Kirjastoauton kuljettaminen edellyttää EU-direktiivin (2003/59/EY) mukaista C-luokan ajokorttia sekä kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyydestä annettujen asetusten (434/2018 ja 588/2020) mukaista pätevyyttä. Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa, voit täydentää koulutustasi oppisopimuksella, jolloin työsuhde on aluksi määräaikainen.

Odotamme sinulta hyviä asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitoja, tietoteknistä osaamista sekä itsenäistä, aktiivista ja joustavaa työotetta. Arvostamme kokemusta raskaista ajoneuvoista sekä kirjastotyöstä.

Tarjoamme sinulle monipuolisen tehtäväkokonaisuuden ja mahdollisuuden kehittyä osana kirjastoautopalveluiden osaavaa tiimiä. Saat ammattitaitoiset ja työstään innostuneet työkaverit.

Työ alkaa 1.3.2024 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä on koeaika. Työ sisältää säännöllisesti iltavuoroja. Työvuorot pääkirjastossa ovat myös mahdollisia. Työaika on 36,25 h viikossa. Tehtäväkohtainen palkka on 2507,79 euroa kuukaudessa. Työehtoja koskevat määräykset ovat KVTES:n mukaiset.

Valitun on esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan ja huumausainetestin tulos. Seinäjoen kaupunki on savuton työpaikka.

Hakemukset 29.1.2024 klo 12.00 mennessä sähköisesti Kuntarekry-palvelussa. Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo, josta käy ilmi koulutus ja työkokemus. Haastattelut järjestetään pääkirjasto Apilassa 01.02.2024 klo 9-15. Henkilöllisyys ja kelpoisuutta osoittavat todistukset tarkistetaan haastattelun yhteydessä.

Lisätietoja tehtävästä antavat kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio 044 754 1621 ja lähipalvelujohtaja Mia Penttala-Salli 044 754 1780.