Käynnistämme kesän kunniaksi tonttihuutokaupan. Huudettavana on seitsemän omakotitonttia eri puolilta Seinäjokea. Lähtöhinta on nolla euroa ja pienin korotus 47 euroa. Tontit myydään ilman hintavarausta, joten nyt on mahdollisuus saada tontti kodillesi erittäin edullisesti! Kohteisiin tutustumiselle on runsaasti aikaa, sillä huutokauppa on käynnissä koko kesän, aina elokuun loppupuolelle saakka. Tarkasta päättymisaika kohteittain, ettei hyvät huudot mene sivu suun.

Huutokauppaa käydään Huutokaupat.comin sivuilla 22.6.2022 klo 8.00 alkaen. Huutokauppa on avoin kaikille.

Huudettavat tontit

Nurmo / Latikka, Paja-Latikka 4

Paja-Latikan tontti sijaitsee Nurmon Latikan asuntoalueella, joka on viihtyisä alue maaseudun rauhassa, mutta kuitenkin lähellä Nurmon keskustan ja Hyllykallion palveluja. Tontti on kooltaan 3823 m² ja rakennusoikeuden määrä 573 k-m² mahdollistaa isommankin kodin sekä ulkorakennuksen rakentamisen.

Peräseinäjoki / Riskunmäki, Lautamäentie 7

Metsäiseen puistoalueeseen rajoittuva Lautamäentien tontti sijaitsee Riskunmäessä, joka on rauhallinen ja kodikas asuinalue parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Seinäjoen keskustasta Peräseinäjoen suuntaan. Tontin pinta-ala on 2096 m² ja rakennusoikeus 300 kerrosneliötä.

Peräseinäjoki / Koukkari, Puolukkapolku 12

Huutokaupattava Puolukkapolun tontti on metsään rajoittuva tontti rauhallisella ja viihtyisällä Koukkarin alueella Peräseinäjoen kirkonkylän palvelujen ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien äärellä. Tontti on kooltaan 1579 neliötä ja rakennusoikeutta löytyy 250 kerrosneliön edestä.

Peräseinäjoki / Kalajärvi, Ahventie 7

Kalajärven Ahventien tontilla on runsaasti rakennusoikeutta isommankin kodin rakentamiseen. Metsäiseen puistoalueeseen takaosastaan rajoittuva tontti on kooltaan 1756 neliötä ja rakennusoikeutta on asuinrakennukselle 350 kerrosneliötä ja erilliselle autotallille 80 kerrosneliötä. Ahventie sijaitsee vain parin minuutin matkan päässä Kalajärven matkailukeskuksesta ja sen tarjoamista ympärivuotisista ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksista.

Ylistaro / Ritamäki, Koivurannantie 9

Ylistaron Ritamäeltä huutokaupattava tontti sijaitsee kalliolla ja tontin takaa aukeaa peltomaisema. Tontin pinta-ala on 1446 neliötä ja rakennusoikeutta 300 kerrosneliötä. Alueelle on juuri rakennettu uusi leikkikenttä ja koulut alakoulusta lukioon sijaitsevat kilometrin päässä. Myös muut kirkonkylän palvelut ovat saavutettavissa viidessä minuutissa.

Ylistaro / Puskala-Perttu, Alatalonkuja 14

Alatalonkujan tontti sijaitsee rauhallisella paikalla maalaismaisemassa, jossa kirkonkylän palvelut ovat kuitenkin saavutettavissa vain parissa minuutissa. Tontti on kooltaan 1334 m² ja kodin rakentamiselle löytyy rakennusoikeutta 250 kerrosneliön edestä.

Ylistaro / Asemanseutu, Möllintie 22

Metsäiseen puistoalueeseen rajoittuva Möllintien tontti sijaitsee Ylistaron Asemanseudulla. Lähimmät kaupat ja muut palvelut ovat Ylistaron keskustassa, jonne ajelee Möllintieltä viidessä minuutissa. Möllintiellä oman kodin voi rakentaa 2010 neliön tontille ja rakennusoikeutta on käytettävissä 300 kerrosneliötä.

Huutokaupan ehdot

Kaikkien kohteiden osalta huutokauppa alkaa keskiviikkona 22.6.2022. Huomioithan, että jokaisella huutokaupattavalla tontilla on huudoille oma päättymisaikansa.

Päättymisajat

 • Lauantaina 20.8.2022
  • klo 19.00 Kalajärvi, Ahventie 7
  • klo 20.00 Ritamäki, Koivurannantie 9
 • Keskiviikkona 24.8.2022
  • klo 19.00 Riskunmäki, Lautamäentie 7
  • klo 20.00 Ylistaro, Alatalonkuja 14
 • Lauantaina 27.8.2022
  • klo 19.00 Latikka, Paja-Latikka 4
  • klo 20.00 Ylistaro, Möllintie 22
  • klo 21.00 Koukkari, Puolukkapolku 12

Tutustu tontteihin, kaavamääräyksiin ja muihin tontteja koskeviin asiakirjoihin sekä huutokaupan osapuolia sitoviin ehtoihin Huutokaupat.comin ilmoituksissa. Huutokauppaan voi osallistua ainoastaan Huutokaupat.comissa.

Käsiraha ja tontin ostaminen

Korkeimman tarjouksen tehnyt sitoutuu maksamaan tontista käsirahan kahden viikon kuluessa huutokaupan päättymisestä. Käsiraha on 1000 euroa tai tontin hinta, mikäli se on pienempi kuin 1000 euroa. Käsiraha on osa lopullista kauppahintaa. Mikäli ostaja vetäytyy kaupasta, käsirahaa ei palauteta.

Mikäli korkeimman huudon tehneellä on voimassa oleva tonttivaraus toiseen Seinäjoen kaupungin myynnissä olevaan tonttiin, tulee aiemmasta varauksesta luopua. Maksettuja varausmaksuja ei tällöin palauteta eikä hyvitetä.

Tonttia koskeva kauppakirja on allekirjoitettava kuuden viikon kuluessa huutokaupan päättymisestä. Kiinteistön kauppa tehdään maakaaressa säädetyssä muodossa ja Seinäjoen kaupungin normaalein tonttien luovutusehdoin. Kauppakirja voidaan allekirjoittaa joko sähköisesti tai perinteisesti käsin. Allekirjoitustavasta sovitaan ostajan kanssa erikseen. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan ennen kauppakirjan allekirjoittamista. Käsiraha hyvitetään ostohinnasta. 

Muut kustannukset

Ostaja suorittaa kauppaan liittyvän varainsiirtoveron ja mahdollisen kaupanvahvistajan palkkion sekä vastaa kustannuksellaan lainhuudon hakemisesta ja rakennushankkeeseen liittyvistä lupa- ja liittymämaksuista. Kauppahinnan lisäksi ostaja suorittaa kaupungille tontin lohkomismaksun.

Rakentamisvelvoite ja luovuttamisrajoitus

Ostaja sitoutuu rakentamaan tontille kahden vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamispäivästä lukien asuinrakennuksen (omakotitalon) siihen valmiusasteeseen, että siinä voidaan suorittaa maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämä hyväksyttävä käyttöönottokatselmus. Rakennettavan omakotitalon tulee olla asemakaavan, rakennusjärjestyksen sekä hyväksyttyjen piirustusten mukainen.

Ostaja sitoutuu olemaan myymättä tai muutoin luovuttamatta rakentamatonta tonttia tai tontinosaa ilman Seinäjoen kaupunginhallituksen suostumusta muulle kuin kaupungille. Rakennetun tontin ostaja voi myydä tai muutoin luovuttaa siitä lukien, kun rakentamisvelvoite on täytetty.

Maaperätutkimukset sekä kohteeseen tutustuminen

Rakentamisessa tarpeelliset maaperätutkimukset ovat ostajan vastuulla. Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.

Huutajalla on lisäksi mahdollisuus tutustua tonttiin maastossa hyödyntämällä samalla Seinäjoen kaupungin karttapalvelua mobiililaitteella. Avaamalla palvelun mobiililaitteeseen ja sallimalla paikannuksen/sijainnin käytön voi nähdä kartalta oman sijainnin sekä samalla miltä tontti näyttää maastosta käsin.

Kaupasta vetäytyminen

Huutokaupassa tehdyt tarjoukset ovat sitovia. Mikäli tehty tarjous hyväksytään, on tarjouksen tekijä velvollinen maksamaan tarjoamansa kauppahinnan kuuden viikon kuluessa. Tarjotun kauppahinnan maksamatta jättäminen voi johtaa korvausvelvollisuuteen.

Mikäli korkeimman sitovan tarjouksen tehnyt tekee aiheettoman tarjouksen, on hänen maksettava 3 vrk:n kuluessa 20% (huutohinnasta) tai vähintään 3 000 euroa myyjälle sanktiomaksua.

Osapuolen, joka kieltäytyy tekemästä kauppaa, on maakaaren perusteella korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet, kohtuulliset kustannukset. Mikäli ostaja vetäytyy kaupasta, käsirahaa ei palauteta.