Tonttihaku 2021 päättyi tiistaina 16.2.2021. Haettavana oli yhteensä 50 tonttia Karhuvuoren, Pajuluoman, Veneskosken, Koukkarin sekä Kalajärven alueilta.

Hyväksyttyjä hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 106 kpl. Hakemuksista suurin osa kohdistui Karhuvuoren alueeseen, jonne haki ensisijaisesti 79 hakijaa. Myös Pajuluoman ja Veneskosken alueille tuli enemmän hakemuksia kuin mitä tontteja oli tarjolla.

Arvontamenettely

Tonttien saajat ratkaistaan arpomalla. Arvonta suoritetaan viranhaltijoiden toimesta kaupungintalolla 25.2.2021. Koronatilanteen vuoksi emme voi tänä vuonna järjestää yleisötilaisuutta, johon tontinhakijat voisivat osallistua.

Hakijat on jaettu kolmeen ryhmään: 1. ensirakentajat, 2. yli 5 vuotta sitten kaupungilta ostetulle/vuokratulle tontille rakentaneet ja 3. myyntiinrakentajat. Hakijoiden järjestys arvotaan ensin ykkösryhmän kesken, sen jälkeen 2. ryhmän ja lopuksi 3. ryhmän kesken.

Arvonnan jälkeen hakemukset käydään läpi edellä arvotussa järjestyksessä ja hakija saa sen tontin, jonka on hakemukselleen merkinnyt korkeimmalle sijalle ja mikä on edelleen vapaana. Mikäli kaikki haetut tontit on varattu, hakija jää varasijalle.

Arvonnan tuloksesta ilmoitetaan hakijoille sähköpostilla tilaisuuden jälkeen. Varauksista tehdään myöhemmin varaus- ja myyntipäätökset.

Missasitko tonttihaun?

Seinäjoella on jatkuvassa haussa lähes 200 tonttia eri puolilla kaupunkia. Karhuvuoren II-alueella on vielä muutamia tontteja Mesikämmenen varrella, mitkä ovat kaikkien vapaasti varattavissa. Pajuluoman alueella on ensirakentajille runsaasti tontteja tarjolla ja jos aiemmin rakennetusta kodista on jouduttu luopumaan erityisestä syystä esim. työttömyyden, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi, voi niitä hakea omaan asumiseen rakennettavaksi myös aiemmin (yli 5 v sitten) rakentaneet.

Myös Niemistön alueella on jatkuvassa haussa vielä muutama tontti ja lisää vaihtoehtoja löytyy Ylistaron, Peräseinäjoen sekä Nurmon Latikan ja Kouran alueilta. Jatkuvassa haussa olevat tontit ovat nähtävillä sähköisessä tonttien hakupalvelussa eli karttapalvelussa.

Tonttihaussa mukana olleet tontit ovat karttapalvelussa nähtävillä siihen saakka, kunnes arvonta on suoritettu ja tonttivalinnat viety päätökseen. Jos tontteja jää vapaaksi, tulevat ne ensirakentajien haettaviksi jatkuvaan hakuun maaliskuun alkupuolella.

Olethan huomannut, että myös huutokauppa on edelleen käynnissä. Toivottavasti löydät mieleisen tontin tarjonnastamme!