Seinäjoen kaupunki siirtyi käyttämään vihreää sähköä vuonna 2018. Muutoksen seurauksena kaupungin hiilidioksidipäästöt vähenivät noin 1 273 tonnia aiempaan vuoteen verrattuna.

Seinäjoen paikallisliikenne siirtyi vuonna 2018 käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Neste MY diesel vähentää autoilun hiilijalanjälkeä keskimäärin 90% ja on valmistettu täysin jätteistä ja tähteistä.

Ylläpitopalvelut korvanneet vanhoja pakettiautojaan uusilla Ford transit malleilla, joissa on mahdollista käyttää polttoaineena HVO-dieseliä. HVO (Hydrotreated Vegetable Oil, vetykäsitelty kasviöljy) -dieseliä valmistetaan eläinrasvoista ja kasviöljyistä, kuten käytetystä ruokaöljystä, jota voidaan hankkia ravintoloista – ja jopa kotikeittiöistä. Verrattaessa perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin, HVO-diesel vähentää kasvihuonekaasuja jopa 90 prosenttia tavalliseen dieselöljyyn verrattuna.

Seinäjoki pilotoi vuonna 2020 yhteiskäyttöisiä ja vuokrattavia kaupunkipolkupyöriä. Kaupunkipyörä otetaan käyttöön ja palautetaan jollekin merkityistä kaupunkipyöräasemista. Kaupunkipyöräasemia on erityisesti keskustan alueella, mutta myös esimerkiksi uimarannoilla, liikunta- ja kulttuurialueilla sekä Ideapark Seinäjoen yhteydessä.

Seinäjoki on mukana Wasteless hankkeessa jonka tavoitteena on pienentää julkisten keittiöiden ruokahävikkiä.

Kaupungin kiinteistöjen ruohonleikkuuta on uudistettu vuonna 2020. Leikkuuta toteutetaan suurilta osin suurella teollisella leikkuukoneella useiden pienempien koneiden sijasta, jolloin kokonaispäästöt vähenevät.