+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tiedotteet » 2017 » Marraskuu » 575 nelivuotiaan yhteinen taideteos juhlii satavuotiasta Suomea

575 nelivuotiaan yhteinen taideteos juhlii satavuotiasta Suomea

13.11.2017, klo 13:13

Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatuksessa on tehty taidetta isossa mittakaavassa, kun lähes kaikki tänä vuonna 4 vuotta täyttävät lapset ovat osallistuneet Lumimaailma –teosten tekemiseen.

Vanerinpaloista, maalista ja kimalteesta rakentuvaa Lumimaailmaa on tehty päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja ryhmäperhepäiväkodeissa 575 lapsen voimin. Lopputulosta pääsevät ihailemaan kaikki kaupunkilaiset, kun Suomen talvista luontoa kuvastava näyttely tulee esille Seinäjoki-saliin, Seinäjoen kaupunginteatteriin ja Seinäjoen taidehalliin 20.11 - 6.12.2017.

Lumimaailma tekee näkyväksi varhaiskasvatuksessa käynnistyneen Taituri-toiminnan
Lumimaailma on käytännön esimerkki Seinäjoen varhaiskasvatuksessa syyskuun alusta alkaen käynnistyneen Taituri –taidetoimintamallin toiminnasta. Taituri on joustava, ajan ilmiöitä seuraava työkalu, jonka avulla taidetoimintaa juurrutetaan varhaiskasvatuksen arkeen. Mallin tausta on pitkäaikaisessa kehittämistyössä Ylinen-Yritys-päiväkodissa, josta se on nyt laajentunut koko kaupunkia kattavaksi.

Malliin kuuluu mm. taidelähettiverkosto, koulutukset sekä yhteiset ja yksittäiset projektit eri taiteen aloilta. Lumimaailma on ensimmäinen koko ikäkauden kattava yhteinen projekti. Lumimaailma on osa Suomi 100 –ohjelmaa ja juhlavuoden teeman mukaan Lumimaailma on tehty yhdessä. Lisäksi Lumimaailma kuuluu Seinäjoella 4.-6.12. vietettävän ValotON –valotaidetapahtuman ohjelmistoon. Ks. tapahtuman koko ohjelma täältä.

Lisätiedot
Anne Lähdesmäki
Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut
p. 044 418 1800
anne.lahdesmakiseinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja