+
Tulosta
Etusivu

Lintuviidan päiväkoti

Lintuviidan päiväkodin arvot ovat yhteisöllisyys, läsnäolo, kohtaaminen ja leikki.

Lintuviidassa lapsia ohjataan oma-aloitteisiksi ja omiin kykyihinsä luottaviksi, ympäristöä innokkaasti tutkiviksi. Välittävät aikuiset luovat turvallisen ympäristön. Jokaisen yksilöllisyyttä kunnioitetaan ja huomioidaan lapsen omat vahvuudet ja mieltymykset. Lasta ja perhettä kuunnellaan ja heidän toiveet ja tarpeet otetaan huomioon toiminnan suunnittelussa. Aikuiset ovat sensitiivisiä ja pitävät lasten kokonaisvaltaista hyvinvointia tärkeimpänä työssään.

Meillä harjoitellaan kiittämistä, anteeksipyytämistä ja oman vuoron odottamista. Toiminnassa huomioidaan lapsen omatahtisuus. Päiväkotimme sisä- ja ulkotilat mahdollistavat monipuolisen toiminnan erilaisissa pienryhmissä.

Lintuviidassa toimitaan yhteisöllisesti, jolloin lapsi oppii toimimaan erilaisten lasten ja aikuisten kanssa. Aamuisin ja iltapäivisin lapsilla on mahdollisuus toimia koko talossa. Sisarukset, kaverukset ja eri-ikäiset lapset voivat leikkiä keskenään. Ulkoilemme kaikki myös samassa pihassa. Meillä Lintuviidassa kaikki tuntevat toisensa ja kasvattajat saavat olla mukana lapsen kasvussa ja kehityksessä koko hänen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ajan.

Leikki saa näkyä ja kuulua. Leikille annetaan aikaa ja leikkitiloja muokataan lasten toiveiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Lapsiryhmät:
- 1-2-vuotiaat: Pajulinnut
- 3-5-vuotiaat: Peipot, Pääskyt
- eskarit: Palokärjet, PöllötLintuviidan päiväkoti
Tapiolantie 20
60150 Seinäjoki

Marja Pitkämäki, päiväkodin johtaja
marja.pitkamakiseinajoki.fi, p. 044 425 5901

Eija Ikola, aluejohtaja
eija.ikolaseinajoki.fi , p. 044 754 1628
(toimisto päiväkoti Taikassa)