+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Varhaiskasvatuspalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Kesäkuu » Piirustuskampanja lapsille: keitä ovat Kalevan Navetan liikemies Hugo ja navettakissa Muu-Mau?

Piirustuskampanja lapsille: keitä ovat Kalevan Navetan liikemies Hugo ja navettakissa Muu-Mau?

24.6.2019, klo 12:49

Kalevan Navetan toimijat kutsuvat lapset piirtämään navetan hahmot, joita kukaan (aikuinen) ei ole vielä nähnyt.

Kampanjassa syntyneiden piirustusten ja ideoiden joukosta voidaan valita jatkokehittelyyn sopivia kuvia. Niiden pohjalta tuotetaan visuaalista materiaalia Kalevan navetan viestintään, markkinointiin ja sisällöntuotantoon. Valittavien kuvien tekijöihin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Kampanja on kaikille lapsille maksuton ja avoin. Toteutustapa (esim. piirustus tai maalaus eri tekniikoin, kollaasi) on vapaa.


Lähetä kuva piirustuksesta ja otsikoi se (esim. mitä kuva esittää tai mitä siinä tapahtuu.) Liitä mukaan tekijän etunimi ja ikä sekä huoltajan koko nimi ja yhteystiedot. Kuvat toimitetaan Seinäjoen taidehallille postitse (Upankatu 3, 60100 Seinäjoki) tai Kalevan navetan kehittämishankkeen koordinaattorille Päivi Alaniskalle sähköpostitse paivi.alaniskaseinajoki.fi tai Whatsappilla puh. 044 418 1162. Lähetettyjä teoksia ei palauteta. Osallistujien yhteystietoja säilytetään kampanjan ajan mahdollisia myöhempiä yhteydenottoja varten. Niitä ei käytetä mihinkään muihin tarkoituksiin.
Kampanja on osa Seinäjoen kulttuuripalveluiden Kalevan navetan toimintamallin kehittämishanketta.
Alla oleva ohjeistus kertoo tarkemmin, mistä oikein on kyse.


Hugo ja Muu-Mau - Keitä he oikein ovat?

Kalevan Navetta rakennettiin Itikanmäelle suuren suureksi kodiksi Östermyran kartanon lehmille 1890-luvulla. Siitä on jo yli 100 vuotta. Kissa Muu-Mau asusti silloin kartanon mailla ja maukaisi oitis: Talosta tulee minun kotini, ja mikseipä samalla koti jollekin Muullekin eläimelle! Navetasta tuli 80 metriä pitkä ja yli 20 metriä leveä iso tiilinen rakennus. Mutta sitten iski konkurssi! Östermyran lehmät eivät koskaan päässeet mylvimään ja tömistelemään navetassa, vaan ne jäivät laiduntamaan Törnävän kartanon maille. Muu-Mau oli kuitenkin tullut jäädäkseen.


Hieman myöhemmin liikemies Hugo näki tuon saman talon: tyhjän, valtavan rakennuksen, joka seisoi Nyykoolinmäellä. Hugo sai idean: Minä perustan taloon tehtaan! Siellä tehdään verhoja ja pöytäliinoja, huopia ja paitakankaita. Muu-Maun mielestä idea oli loistava. Hugon teki työtä vuosien ajan, mutta sitten iski lama! Ihmisillä ei ollut enää varaa ostaa Verkatehtaan kankaita, ja rukit sekä kangaspalat oli vietävä pois.
Kaupunki kasvoi ja kehittyi talon ympärillä Itikan makkaratehtaan ansiosta, joka talon naapuriin perustettiin. Sieltä riitti välillä maistiaisia myös Muu-Maulle. Navetta seisoi maamerkkinä Itikanmäellä omassa yksinäisyydessään toimien välillä puolustusvoimien rakennuksena, välillä poikien leikkipaikkana, yhden ajan jopa maatalouskauppana, mutta toisinaan vain säilytystilana kaikenlaiselle tavaralle. Muu-Mau ja Hugo käveleskelivät yksin pitkin tyhjiä, isoja, kaikuvia saleja. Hugon mielestä se oli harmittava juttu. Harvoin täällä käy ulkopuolisia tai nähdään iloa ja elämää, hän tokaisi Muu-Maulle. Älä muuta sano, maukaisi Muu-Mau.


Aikaansa kulutettuaan Hugo kiipesi hiljaa ylös vintille viettämään rauhallisia eläkepäiviään Muu-Maun kanssa. Eräänä aamuna Hugo yllättäen huomasi, että ulkoa kurkisteltiin sisälle. Talon ovi alkoi taas käydä useammin, ja talossa järjestettiin jopa konsertteja. Mitä ihmettä tämä on? Muu-Mau naukaisi. Näyttää siltä, että kulttuuriväki oli alkanut kiinnostua talosta, hihkaisi Hugo. Pian talon ostikin liikemies Petri, jotta sinne voitaisiin tehdä taide- ja kulttuurikeskus kaikille lapsille ja aikuisille. Hugo ja Muu-Mau olivat iloissaan.

Mutta he ovat päättäneet olla ovelia. He tuntevat talonsa läpi kotaisin ja heitä on nähty vain silloin tällöin vilahtamassa käytävillä ja Kalevan Navetan ympäristössä. Kukaan ei ole onnistunut näkemään heitä niin tarkasti, että tietäisivät, miltä he näyttävät ja keitä he oikein ovat.
Tiedätkö sinä? Piirrä heidät meille.

Voit piirtää vapaasti mitä mieleesi tulee, tai lähteä liikkeelle seuraavista tilanteista:
1) Hugo ja Muu-Mau vintillä
2) Hugo lempipuuhissaan
3) Muu-Mau viettämässä kissanpäiviä


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja