+
Tulosta
Etusivu

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitaja

Essi Saarenpää (31.12.2019 asti)

Jenni Favorin-Hoisko (virkavapaalla)


p. 06 425 5236

essi.saarenpaa@seinajoki.fi

Vastaanotto ilman ajanvarausta ma - pe klo 11.00 12.15, jolloin terveydenhoitaja on varmimmin tavattavissa. Äkilliset sairastapaukset sekä koulutapaturmat hoidetaan välittömästi.

Äkillisissä sairastapauksissa, esim. korvasärky, silmätulehdus tai vapaa-ajan tapaturmat, varataan päivystysaika terveyskeskuksesta.

Mikäli oppilas tarvitsee lääkitystä koulupäivän aikana, on hyvä varata reppuun mukaan oma lääke (esim. migreeni- tai allergialääke).


Oppilaiden terveystarkastukset:

7.-luokalla:

Terveydenhoitajan terveystarkastus ajoittuu pääsääntöisesti kevätlukukauteen. Ennen tarkastusta lähetetään kotiin terveyskyselyt, jotka oppilas palauttaa suoraan terveydenhoitajalle.

8.-luokalla ns. laaja terveystarkastus:

Terveydenhoitajan sekä koululääkärin tekemä tarkastus, jossa otetaan kantaa mm. kasvuun ja kehitykseen sekä ammatinvalintaan vaikuttaviin terveydellisiin seikkoihin sekä arvioidaan koko perheen hyvinvointia. Koululääkärinä toimii Juhani Laakso.

Oppilaat saavat lääkärikäyntinsä yhteydessä NUORISON TERVEYSTODISTUKSEN. Todistuksen voimassaoloaika on viisi vuotta. Todistusta tarvitaan mm. ajokortteja hankittaessa sekä osassa toisen asteen oppilaitoksia jatko-opintoja aloitettaessa. Todistus on maksuton. Säilyttäkää se huolellisesti!

Huoltajan toivotaan osallistuvan 8. luokan laajaan terveystarkastukseen.

Kutsu lähetetään nuoren mukana kotiin.

9-luokalla:

Terveydenhoitajan terveystarkastus syyslukukauden aikana.

Terveydenhoitajan ja koululääkärin työrytmi poikkeaa hieman koulun rytmistä; terveystarkastukset jatkuvat vielä kesäkuulla.


Mikäli sinua tai vanhempiasi huolettaa jokin asia, ota yhteyttä ja varaa aika - älä jää odottamaan kutsua.

Koulutapaturman sattuessa ilmoita asiasta aina joko terveydenhoitajalle tai koulusihteerille! Oppilailla on koulumatkoja ja kouluaikaa koskeva tapaturmavakuutus.


Toimintaohje Virustaudit (docx, 0.01 Mt)

Seinäjoen Yhteiskoulu

Tuomikatu 6

60100 Seinäjoki

p. 06 416 2340

seinajoen.yhteiskouluseinajoki.fi
etunimi.sukunimi(at)seinajoki.fi