+
Tulosta
Etusivu

Toimintaohjeet

Oppilaille:

Siirtyminen kaikkiin koulun alueen ulkopuolisiin liikuntapaikkoihin tapahtuu heti tuntia edeltävän välitunnin alettua.

Kulku tapahtuu turvallisesti liikennesääntöjä noudattaen. Muista, että kilpaillaan sitten
liikuntatunnilla – EI liikenteessä!

Tunti alkaa vasta opettajan saavuttua paikalle. Siihen asti odota kiltisti liikuntakamppeet vaihdettuna opettajan tuloa.

Opetussuunnitelmassakin on mainittu, että yksi arviointiperuste käsittelee omasta hygieniasta huolehtimista. On myös selvää, että liikuntatunnin jälkeen suihkussa käynti ja vaatteiden vaihto kuuluu itsestäänselvyytenä yläkouluikäiselle murrosikäiselle nuorelle. Näin edistät omaa terveyttäsi ja myös luokkakavereidesi hyvinvointia lähelläsi liikuntatuntien jälkeen. Pieni pyyhe, vaihtosukat, housut ja paita riittää. Aikaa tähän menee korkeintaan kolme minuuttia.

Liikuntatunneilta siirrytään suorinta reittiä takaisin kouluun. Ei "oikaista" kioskin kautta. Parhaana janojuomana toimii vesi energiajuomien sijasta, jotka ainoastaan lihottavat ja aiheuttavan hampaiden reikiintymistä. Kouluruoka auttaa taas jaksamaan lopun päivän, joten ylimääräisiä karkkeja ei niitäkään tarvitse ostaa. Pitkänä päivänä voit ottaa eväitä mukaan tai sitten ostaa koulun kioskista jonkin terveellisemmän vaihtoehdon energian saamiseksi.

Vanhemmille:

Lyseolla liikuntatunnit ovat usein "tuplatunteja", joten välituntia ei kesken pelien pidetä. Tästä aiheutuen koulupäivän viimeiset liikuntatunnit loppuvat noin puolelta (12.30, 13.30 tai 14.30), vaikka lukujärjestyksen mukainen kouluaika päättyy sen välitunnin verran tätä myöhemmin. Halutessanne voitte ilmoittaa meille sähköpostitse, jos lapsenne täytyy jäädä viettämään tuo ylimääräinen 15 min koululle meidän kanssa.

Koulullamme on remontin yhteydessä valmistunut kameravalvottu oppilaiden liikuntavälinevarasto, johon oppilaat voivat jättää tiettyjen jaksojen ajaksi omia vaikeasti kuljetettavia liikuntavälineitään, kuten suksia. Pienemmät välineet (sisäpelikengät, salibandymailat jne.) toivotaan vietävän kotiin joka päivän jälkeen varaston täyttymisen ehkäisemiseksi. Niitäkin voi kyllä tuoda päivän ajaksi
varastoon talteen.

Mikäli lapsesi on sairastunut tai parantumassa taudista niin, että hän on koulussa mukana, mutta ei voi osallistua liikuntatunnille, kirjoittakaa liikunnanopettajalle pieni viesti asian selventämiseksi. Periaatteessa Lyseossa ei ole täysvapautusta liikunnasta, vaan oppilaille keksitään aina jotain pientä tekemistä liikuntatunnin ajaksi.

Toisaalta käytännön osoittama kokemus näyttää, että uintijaksojen aikana flunssan ja muiden sairauksien aalto pyyhkäisee Lyseon oppilaiden yli. Uinnin oppiminen on kuitenkin yksi tärkein taito, joka tulisi oppia jo oman turvallisuuden kannalta. Mikäli lapsellasi uimataito on vielä heikoissa kantimissa, ota asia puheeksi opettajan kanssa, jolloin voidaan sopia tunnin aikana järjestetystä yksityisopetuksesta tärkeän taidon saavuttamiseksi.

Varsinaisia pakkasrajoja Lyseon liikunnassa ei ole, koska oppilaamme tulevat niin suurelta alueelta, että pakkaslukema saattaa vaihdella useilla asteilla mittauspaikasta riippuen, eikä aamulla voi välttämättä ennustaa iltapäivän säätä.

Käytännössä pakkasrajojen tullessa vastaan tammi- helmikuussa olemme joko hiihto- tai luistelujaksolla Jääurheilukeskuksessa. Pääsääntönä on varustautua lukujärjestyksen mukaiseen toimintaan, mutta tarkastamme pakkastilanteen aina tunnin alussa. Silloin varasuunnitelmana on mennä kovimmilta pakkasilta karkuun pelailemaan pallopelejä kuplahalliin.

Katso Joupiskan tämänhetkinen säätila (mittausasema n. 1km päässä hiihtostadionilta)