+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Yläkoulut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Maaliskuu » Kulttuuri- ja taidetarjontaa Seinäjoen kouluille

Kulttuuri- ja taidetarjontaa Seinäjoen kouluille

21.3.2019, klo 13:41

Seinäjoen koulujen Kulttuurimatka tarjoaa perusopetuksen 0–9. vuosiluokkien oppilaille monipuolista kulttuuri- ja taidetoimintaa. Toiminta perustuu kulttuurikasvatussuunnitelmaan, jonka tavoitteena on antaa oppilaalle kulttuurinen yleissivistys, tukea kulttuuri-identiteetin muodostumista ja vahvistaa kulttuurien moninaisuuden ymmärtämistä. Kulttuurimatkaa hallinnoivat Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja opetuspalvelut. Koordinoinnista vastaa kulttuuripalvelut.

Arkkitehtuurikasvatusta ala- ja yläkouluissa

Kulttuurimatkan ohjelman uusin sisältö on arkkitehtuurikasvatus, johon kuuluu viidensille luokille suunnattu kaupunkitila-arkkitehtuurityöpaja ja opastetut Aalto-keskuksen kierrokset seiskaluokille. Lisäksi on suunniteltu teemaan liittyvää materiaalia koulujen omaehtoiseen työskentelyyn. Arkkitehti Mia Kellberg-Hakalan ohjaamat arkkitehtuurityöpajat ovat saaneet erittäin innostuneen vastaanoton. Oppilaat suunnittelevat työpajoissa puupalikoista kaupunkitilaa valmiille kaavapohjalle. Seinäjoen oppaiden Aalto-kierroksilla ovat käyneet alkuvuoden aikana kaikki kaupungin perusopetuksen seiskaluokat.

Kevään kulttuuri- ja taidesisältöjä

Kevätlukukauden aikana on runsaasti myös muita taide- ja kulttuurisisältöjä eri luokka-asteille. Esikoululaisten kevät huipentuu Lastenkulttuurikeskus Louhimon ja yhteistyökumppaneiden järjestämään Eskarifestarit-tapahtumaan Rytmikorjaamolla. Kakkosluokat vierailevat Seinäjoen kaupunginteatterin esityksessä Aladdin ja taikalamppu. Kolmansien luokkien oppilaat tutustuvat Taidehallissa Seinäjoen taitelijaseuran Jäljet-näyttelyyn, ja lisäksi heillä on mahdollisuus osallistua huhtikuussa Seinäjoen kansalaisopiston tarjoamaan koululaispäivään.

Seinäjoen kirjasto järjestää kirjastoseikkailuja esikoululaisille, kirjailijavierailuja kolmansille luokille ja kirjavinkkausta viidensien luokkien oppilaille. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo kutsuu viidensien vuosiluokkien oppilaita Museoretkelle Seinäjoen museon kohteisiin.

Neljänsien luokkien oppilaat ovat tehneet syyslukukaudella elektronista musiikkia lastenkulttuurikeskus Louhimon työpajoissa. Keväällä neljännet luokat ja osa yläkoulujen 8–9. luokkien oppilaista osallistuu Dokkino-dokumenttielokuvatapahtumaan, jonka teemana on tänä vuonna "Välitä ja vaikuta". Ohjelmistossa tutustutaan lasten ja nuorten omiin ajatuksiin, tunteisiin, mielipiteisiin ja vaikuttamisen mahdollisuuksiin.

Kuudensien luokkien oppilaat ovat osallistuneet Marzi Nymanin ja Seinäjoen kaupunginorkesterin yhteiskonserttiin ja myöhemmin keväällä on vielä luvassa Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa yhteistyössä kouluilla järjestettävät tanssin työpajat.


Lisätietoja: Aila Taivalmäki, p. 06 416 7335, 050 361 0402, aila.taivalmakiseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/kulttuurimatka

Kuva: Katariina Vestergård


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja