+
Tulosta
Etusivu

Vanhempainkahvila

Seinäjoen kaupungin sivistystoimen Koulun toimintakulttuurin kehittämishanke järjesti kaikille kaupungin peruskouluikäisten vanhemmille suunnatut vanhempainkahvilat uudella Pruukin yhtenäiskoululla. Vanhempainkahviloiden teemana oli "Koko kylä kasvattaa" ja tavoitteena positiivisella tavalla edistää koulujen ja kotien yhteistyötä. Vanhempainkahviloita pidettiin syksyn 2016 aikana kolme kertaa. Vanhempainiltoja veti Katariina Ylä-Rautio yhdessä asiantuntijavieraiden kanssa.

3.11. "Tarinoita lapsuudesta, nuoruudesta ja vanhemmuudesta"

Viimeisellä kerralla mukana olivat Tarinateatteri Silta ja kirjailija Kari Hotakainen, sekä kaikista vanhempainkahviloista vastannut Katariina Ylä-Rautio. Vanhemmat kertoivat omia kuvauksiaan vanhemmuuden tilanteista ja haasteista. Kirjailija Kari Hotakainen kokosi niistä fiktiivisen, osin tositapahtumiin perustuvan tarinan "Vuorokausi vanhempana".

Lue ja tutustu, sekä peilaa omiin vanhemmuuden haasteisiin. Voimaa kaikille arjen haasteisiin. Hyvä vanhemmuus voi olla monenlaista. Muista kehua lastasi ja nuortasi aina, kun siihen on aihetta.

Kari Hotakaisen tarina "Vuorokausi vanhempana" (pdf, 1.45 Mt)

27.9. "Kaikki me kasvamme ja kasvatamme"

Vanhempainkahvilassa teimme aikamatkan nuoruuteen. Mitkä asiat olivat meille merkityksellisiä, mitkä asiat vaikuttivat valintoihin, toteutuivatko unelmat ja haaveet? Miten katsomme nyt lastemme ja nuorten valintoja, haaveita ja toiveita? Mietimme myös kuinka kaikki voivat kasvattaa ja kannatella.
Illan vetäjinä HP Parviainen ja Katariina Ylä-Rautio.

30.8. "Kukaan ei ole nolla"

Vanhempainkahvila alkoi "Kukaan ei ole nolla"-esityksellä. Jatkoimme kahvilassa yhteistä pohdintaa minkälaista on kuulua tai ei kuulua joukkoon. Kuinka me aikuiset voimme vaikuttaa siihen, että lasten ja nuorten kokemus itsestä ei ole nolla eikä itsetuntoa poljeta toisten jalkoihin? Kyky empatiaan opitaan suhteissa olemisella ja siihen lapset ja nuoret tarvitsevat meidän aikuisten ohjausta ja mallia.
Illan vetäjinä Kati Särmö ja "Kukaan ei ole nolla" sekä Katariina Ylä-Rautio.Seinäjoen kaupunki
Sivistyskeskus
Käyntiosoite: Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki
Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki