+
Tulosta
Etusivu

Kielitivoli

Perusopetuksen vieraiden kielten opettamisen kehittäminen –hanke


Seinäjoen koulutoimi on mukana Opetushallituksen rahoittamassa, Keski-Suomen ja Pohjanmaan yhteisessä Kielitivoli 2 -hankkeessa. Tavoitteena on tarjota nykyistä useammalle oppilaalle mahdollisuus opiskella englannin lisäksi muitakin vieraita kieliä - mieluiten jo peruskoulun alaluokilla.


Seinäjoella hankkeen tavoite on pitää nykyinen valinnaisten kielten kielitarjonta saatavilla ja toiminnassa. Käytännössä ratkaistavana on kuinka saada entistä useampi koululainen motivoitumaan valinnaisen kielen opiskeluun ja valitsemaan A2- tai B2- kieli. Tärkeää on myös miettiä keinoja, miten rikastuttaa vieraiden kielten opiskelua.


Kielitivoli toteutuu Seinäjoella erilaisina tavoitteellisina toimintoina:

  • tietoa kielivalinnoista (vanhempainillat, kieli-esite, nettisivut)
  • kielivalintoihin motivoiminen (esim. 3. luokkalaisille valittavien kielien tutuksi tekeminen ennen kielivalintoja, nojatuolimatkailua eli elokuvapäiviä, autenttiset kieliympäristöt eli matkojen tukeminen)
  • koulutoimen resurssit kielivalintojen onnistumiseksi (pienemmät ryhmäkoot, opettajien rekrytointi)
  • opettajien koulutus ja yhteistyö (Oph:n järjestämä koulutus, CLIL-koulutus, eTwinning-koulutus, paikalliset koulutuspäivät, Kielitivolin alueverkoston järjestämä koulutus, sähköpostiosoitelistat)
  • yhteistyö ystävyysseurojen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa
  • Seinäjoella Kielitivolin alueverkoston yhdyshenkilöinä toimivat kieltenopettajien koordinaattori Ari Puumala Ylistaron yläasteelta ja lukiosta ja KV-koordinaattori Tuulikki Zouiter Törnävän koulusta

Linkki Kielitivoli alueverkoston sivulle:.
http://www.peda.net/veraja/projekti/kielitivoli


Seinäjoen kaupunki
Sivistyskeskus
Käyntiosoite: Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki
Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki