+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Ilmoittaudu kouluun » Haku kaksikieliselle luokalle (CLIL-opetus)

Haku kaksikieliselle luokalle (CLIL-opetus)

Marttilan koulussa aloittaa kaksikielinen luokka (CLIL-opetus). Luokalle otetaan 20 oppilasta. Englannin kieltä ei tarvitse osata päästäkseen luokalle. Luokalle otetut oppilaat opiskelevat koko perusopetuksen ajan (vuosiluokat 1-9) kyseisellä luokalla. Yläkoulussa (luokilla 7-9) opetus jatkuu Seinäjoen lyseossa. Opetuksen sisällöt ja tavoitteet ovat samat kuin perusopetuksen muillakin luokilla.

Osittain englanninkielisen opetuksen päätavoitteena on oppia englannin kieltä luontevasti eri oppiaineiden opiskelun yhteydessä. Lukemaan ja kirjoittamaan opiskellaan suomen kielellä. Alussa englannin sanavarastoa hankitaan toiminnallisesti leikkien, laulujen, pelien ja satujen avulla. Osittain vieraalla kielellä opiskelu on vaativampaa kuin tavallisella luokalla opiskelu.

Ensimmäiselle luokalle osittain englanninkieliseen opetukseen ilmoittautuville oppilaille järjestetään soveltuvuustesti. Testi toimii myös apuna oppilasvalinnassa silloin, kun hakijoita on enemmän kuin oppilaspaikkoja.

Tiedotustilaisuus vanhemmille osittain englanninkielisestä opetuksesta ja luokalle hausta järjestetään tiistaina 9.1.2018 klo 18.00 Marttilan koulun ruokasalissa. (Käynti Vapaudentien puolelta ovesta C). Tilaisuudessa kerromme lisää osittain englanninkielisestä opetuksesta ja luokalle pyrkimisestä sekä vastaamme kysymyksiin. Infotilaisuudessa jaetaan perheille suunnattu kyselykaavake, joka tulee täyttää viimeistään lapsen testipäivänä ja palauttaa testaaville opettajille.

Testitilaisuus järjestetään Marttilan koulussa tiistaina 16.1.2018 tai keskiviikkona 17.1.2018.

Ennen testitilaisuutta tulee päiväkodista toimittaa koululle esikoulunopettajan täyttämä kaavake. Pyytäkää sen täyttämistä esikouluopettajilta hyvissä ajoin, päivitetty ooppimissuunnielman kopion palautus Marttilan koululle viimeistään ma 15.1.2018 . Kaavakkeet löytyvät päiväkodeilta.

Testeihin ilmoittaudutaan:

Sähköpostilla: clil.marttilaseinajoki.fi pe 12.1.2018 klo 10.00 mennessä.
Lapsenne testipäivä ilmoitetaan teille sähköpostitse pe 12.1.2018 ilmoittautumisen päätyttyä.

Testitulokset ilmoitetaan koteihin kirjeitse. Osittain englanninkieliselle luokalle hakijat ilmoittautuvat kouluun vasta tiedon saatuaan (viimeistään su 4.2.2018).

Erikoisluokille valittavan oppilaan koulukuljetus järjestetään ainoastaan julkisilla kulkuneuvoilla. Maksuttoman koulukuljetuksen kilometriraja vuosiluokilla 1.‐4. on kolme kilometriä, 5.‐9.luokilla viisi kilometriä. Kahdessa osoitteessa asuvalle oppilaalle järjestetään maksuton kuljetus kilometrirajojen täyttyessä vain siitä osoitteesta, jossa oppilas väestörekisterin mukaan on kirjoilla. Erikoisluokkien koulukuljetusinfo 2018-2019 (pdf, 0.12 Mt)
Lisätietoja osittain englanninkielisestä opetuksesta löytyy täältä .

Tiedustelut Marttilan koulun apulaisrehtori Marika Ojala: marika.ojalaseinajoki.fi


Seinäjoen kaupunki
Sivistyskeskus
Käyntiosoite: Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki
Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

p. 06 416 2171
f. 06 416 2506 (kaupungintalon info)


sivistyskeskus@seinajoki.fi