+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Alakoulut » Toukolanpuiston koulu » Oppilashuolto » Kiusaamisen ehkäiseminen Toukolanpuiston koulussa

Kiusaamisen ehkäiseminen Toukolanpuiston koulussaTavoitteena konfliktien ennaltaehkäisy ja nopea reagointi ilmi tulleeseen tilanteeseen.


Jos lapsen huoltaja saa tietoonsa ristiriitatilanteen, on tärkeää kertoa asiasta ensin omalle opettajalle. Yksittäisen tilanteen ollessa kyseessä oma opettaja selvittää asiaa ja on tarvittaessa yhteydessä huoltajiin.


Mikäli kyseessä on toistuva tai vakavampi konflikti, tällöin opettaja keskustelee osapuolten kanssa ja kirjaa yhdessä sovitut asiat ja tavoitteet yhteiseen sopimukseen. Oppilaiden sopimuksesta laitetaan tieto osallisten koteihin. Sopimuksen pitävyyttä seurataan. Jos tilanne ei vieläkään ratkea, aloitetaan ratkaisukeskeinen suunnitelma alusta ja otetaan huoltajat yhteissovitteluun mukaan. Tällöin huoltajien kanssa laaditaan tukitoimenpiteet oppilaiden avuksi. Jos kaikista tukitoimista huolimatta tilanne ei ratkea, ottaa monialainen asiantuntijaryhmä tilanteen käsittelyyn.


Sivun alalaidan linkistä / kuvakkeesta löydät tietoa Seinäjoen kaupungissa käyttöön otetusta Yhdessä yhteistyöllä toimintamallista.

Toukolanpuiston koulussa Yhdessä yhteistyöllä-tiimiin kuuluvat luokanopettaja Pia Sippola sekä erityisopettaja Katariina Syrjälä.
https://www.seinajoki.fi/varhaiskasvatusjakoulutus/perusopetus/yhdessayhteistyolla-toimintamalli.html
Toukolanpuiston koulu
Valokkiviita 6
60150 Seinäjoki

p. 06 416 2708

sähköposti: etunimi.sukunimi(at)edu.seinajoki.fi