+
Tulosta
Etusivu

Liikkuva Koulu

Olemme mukana Liikkuva koulu –hankkeessa. Haluamme osaltamme olla opettamassa oppilaita liikunnalliseen elämäntapaan.

Sovellamme opetustamme sellaiseksi, että oppilaille tulee luontaisesti liikkumista oppitunneille ja pyrimme välttämään pitkiä istumajaksoja. Suosimme toiminnallista oppimista. Luokissa oppitunneilla oppilaan on mahdollista valita työskentelypaikaksi esim. seisomapulpetti, patja tai keskivartalon lihaksia aktivoiva keikkuva Bobles –jakkara.

Koulupäivien rakenne on muutettu liikuntaa mahdollistavaksi. Päivässä on kaksi pitkää 30 minuutin välituntia ja yksi lyhyt 15 minuutin välitunti. Näin annetaan mahdollisuus yli tunnin liikuntaan jokaisen koulupäivän aikana. Talvisin käytössä on myös sisävälitunnit salissa, kullekin luokalle vuorollaan.

Koulun piha on uudistettu lähiliikuntapaikka. Uusia leikkipaikkoja ja peliareena, toinen uudistettu iso pelikenttä koulun vieressä. Uusia välituntivälineitä oppilaiden toiveiden mukaan joka luokassa.

Sekä henkilökunta että oppilaat suunnittelevat koulun toimintaa liikunnallisuutta lisäten. Oppilaat toimivat välitunneilla vertaisliikuttajina, Välkkäreinä, ohjaten leikkejä. Oppilaat osallistuvat myös taukojumppien ja erilaisten tempausten suunnitteluun. Kaikki opettajat ja ohjaajat osallistuvat liikunnallisiin täydennyskoulutuksiin.

Olemme pohtineet välituntisääntöjä ja miettineet uusia käytäntöjä mahdollisimman monipuolisen liikunnan mahdollistamiseksi. Esimerkiksi pyöräilyvälitunnit ovat uusi suosittu juttu.


Toukolanpuiston koulu
Valokkiviita 6
60150 Seinäjoki

p. 06 416 2708

sähköposti: etunimi.sukunimi(at)edu.seinajoki.fi