+
Tulosta
Etusivu

Opetussuunnitelma

Koulumme opetussuunnitelma löytyy allaolevasta liitteestä.

Pajuluoman koulun opetussuunnitelma (docx, 0.28 Mt)

Maakunnallisen opetussuunnitelman voit ladata tästä:

Etelä-Pohjanmaan opetussuunnitelma


Kiusaamistapauksia selvitettäessä sovelletaan koulussamme

seuraavaa toimintamallia:

  • Oppilaan oma opettaja selvittää kiusaamistapauksen heti tuoreeltaan.
  • Välitunnilla sattuneisiin tapauksiin puuttuu ensiksi välituntivalvoja, joka antaa tapauksesta selvityksen oppilaan opettajalle jatkoselvittelyjä varten.
  • Tapaus selvitetään asiallisesti jokaista osapuolta ja silminnäkijöitä kuullen. Selvittelyn seurauksena sovitaan kiusaamisen lopettamisesta ja syyllisten rankaisemisesta. Anteeksipyyntö pyritään vahvistamaan jonkinlaisella seuraamuksella tai sovituksella. Kiusaajat ja kärsimään joutunut osapuoli pohtivat mahdollisesti yhdessä, mikä on sopiva hyvitys. Kiusaamistapauksesta ilmoitetaan oppilaiden koteihin. Rangaistukset pannaan täytäntöön mahdollisimman pian.
  • Vakavammissa tapauksissa neuvotellaan yhdessä, mitä seuraa, jos tapaukset toistuvat. Hyvä keino on laatia asiasta hyvässä yhteisymmärryksessä kirjallinen sopimus, jonka allekirjoittavat kiusaajat, opettaja ja huoltajat. Nämä tapaukset käsitellään oppilashuoltoryhmässä.
  • Seuranta järjestetään siten, että osapuolet käyvät viikoittain kertomassa kuraattorille kuulumiset muutaman viikon ajan. Tämän jälkeen seurannasta huolehtii oma opettaja.
  • Kaikissa tapauksissa kiinnitetään huomiota apureiden ja vahvistajien toimintaan ja otetaan heidätkin mukaan selvittelyyn. Kiusaamisen lopettamistoimineet oppilaat huomioidaan näyttävästi ja heitä rohkaistaan.

Tapaukset selvitetään siten, ettei kummankaan osapuolen tarvitse pelätä kasvojensa menettämistä. Opettaja osoittaa kiusanneelle osapuolelle, että sovittamisen jälkeen tapaus unohdetaan ja suhtautuminen on normaalia.


Pajuluoman koulu
Suunnistajanreitti 1
60200 Seinäjoki
Koulun puhelin (06) 4166466

Koulunjohtaja Jouni Viita, (06) 4166465, 040-746 9072