+
Tulosta
Etusivu

Musiikkiluokat

Yleistä
Seinäjoen musiikkiluokat toimivat Marttilan koulun ja Seinäjoen lyseon yhteydessä. Musiikkiluokilla opiskelee tehostetun musiikin opetussuunnitelman mukaan luokallinen oppilaita jokaisesta ikäluokasta 4-9- luokilla

Miten musiikkiluokalle?
Ei mitenkään. Seinäjoen kaupunginvaltuusto päätti lopettaa Musiikkiluokat v. 2015 alkaen niin, että uusia musiikkiluokkalaisia ei valita 3. luokalle.

Esiintymiset
Esiintymiset ovat tavallista musiikkiluokkien toimintaa. Esiintymiskokemusta oppilaat saavat sekä koulussa, että monissa koulun ulkopuolisissa juhlissa ja tilaisuuksissa. Monet omat konsertit ja mahdolliset osallistumiset laajoihin musiikkituotoksiin tuovat tavoitteita musiikkiharjoituksiin.

Tehostettu musiikinopetus
Musiikkiluokkalaiset opiskelevat yleisopetuksen opetussuunnitelman mukaan.
Musiikkia heillä on kuitenkin 3-6 -luokilla 4 viikkotuntia ja kuorotunti ja 7-9 -luokilla 3 viikkotuntia. Musiikin opetukseen tarvittavat tunnit on 3-6 -luokilla saatu nipistämällä yksi tunti liikunnasta ja kuvataiteesta. Musiikkiluokkalaisilla on yksi tunti viikossa enemmän kuin muilla luokilla. 7-9 luokilla musiikintunnit on saatu vähentämällä osa valinnaisaineiden tunneista. 3-6 -luokkien opetuksesta vastaavat normaaliin tapaan luokanopettajat, joista osa huolehtii musiikkiluokkalaisten musiikinopetuksesta. 7-9 -luokalla musiikinopetuksesta vastaa musiikinopettaja.

Musiikkiluokkien Tuki ry
Musiikkiluokkien Tuki ry perustettiin v. 1980. Tavallisesti oppilaiden vanhemmista koostuva yhdistys toimii musiikkiluokkien arvokkaana taustatukena. Musiikkiluokkien Tuki ry järjestää esiintymisiä, konserttimatkoja, leirejä yms. sekä toimii taloudellisena tukena hankkimalla koululle esim. soittimia. Tukiyhdistyksen eräänä tehtävänä on musiikkiluokkien tunnetuksi tekeminen.
Musiikkiluokat ja E-P:n musiikkiopisto
Musiikkiluokkien ja E-P:n musiikkiopiston yhteistyöhön kuuluu mm. soitinvalmennus, jossa ne 3. luokan oppilaat, jotka eivät vielä ole musiikkiopiston oppilaita, saavat halutessaan musiikkiopistolla soitinvalmennusta nokkahuilulla yhden tunnin viikossa. 3.luokan keväällä he voivat pyrkiä johonkin haluamaansa soittimeen. 3-6-luokkien aikana musiikkiluokkalaiset suorittavat 1/3 ja 2/3 kurssitutkinnot säveltapailussa ja musiikin teoriassa musiikkiopiston vaatimusten mukaan. Näiden opetus tapahtuu musiikkituntien yhteydessä.

Musiikkiluokkien esittelyvideo


Marttilan koulu

Kirkkokatu 9

60100 SEINÄJOKI

Rehtori Juha Viita 06 416 2334, 040 774 8371

Apulaisrehtori Marika Ojala 06 416 6249, 050 517 9867

etunimi.sukunimi(at)seinajoki.fi