+
Tulosta
Etusivu

Näin meillä opitaan!

Kirja-Matin kuudesluokkalaiset Yrityskylässä keväällä 2015...

Atrian tuottama videoklippi

Kirja-Matin koulun oma youtube-kanava löytyy tästä linkistä:

YouTube-kanavamme

Tiedoksi Kirja-Matin koulun opettajien käyttämistä oppimissovelluksista:


Oppimisen tueksi on saatavilla monenlaisia sovelluksia älypuhelimiin ja tabletteihin. Näitä sovelluksia me opettajat emme lataa oppilaiden omiin laitteisiin, vaan ainoastaan ohjaamme ja opastamme niiden käytössä. Oppilaat tarvitsevat teidän huoltajien luvan sovellusten lataamiseen siellä kotona niin kuin aina muulloinkin.
Olemme harjoitelleet koulussa etsimään sovelluksia mm. kertotaulujen oppimiseen. Suosittelemme lämpimästi erilaisten oppimissovellusten testaamista ja nilllä harjoittelemista. Monet sovellukset eivät vaadi edes erillistä tunnistautumista, vaan toimivat asennuksen jälkeen helposti joko teidän tai lapsenne laitteessa.
Englannin opiskeluun suosittelemme esim. Quizlet-nimistä sovellusta (android, iOS). Koulumme oppilaat käyttävät innokkaasti myös Kahoot!-nimistä sovellusta mm. opittujen asioiden kertaamiseen.

terv. Kirja-Matin koulun opettajat

Kirja-Matin oppilaita työn touhussa:

Näin meillä opitaan! Perjantai 22.1.2016

Kirja-Matin välituntiliikuttajat saivat #Kannustusryhmä-stipendin toukokuussa 2017!

#Kannustusryhmä kiittää -video

Kirja-Matin koulun kummioppilas Zimbabwessa

Kirja-Matin koululla ja kolmella muulla Seinäjoen koululla on yhteinen kummioppilas Zimbabwen pääkaupungissa Hararessa. Yhteistyökumppaninamme on Zimbabwen Aids-orvot ry, jonka avulla tukemme menee perille ruohonjuuritasolla. Yhdistyksellä on noin 400 lasta koulunkäynnin tuen kummiohjelman piirissä. Kummiohjelmassa olevat lapset käyvät pääsääntöisesti alueen julkisia kouluja. Zimbabwen kouluverkko on kattava, mutta kaikki koulunkäynti on maksullista. Lasten perheet ovat erittäin köyhiä, eikä niillä ole varaa maksaa koulumaksuja tai koulupukuja.

Pakollisia koulumaksuja ovat:

•lukukausimaksut

•koemaksut

•koulujen kannatusyhdistysten asettamat koulujen ylläpitomaksut

•erityismaksut esim. kirjoihin, käytännön aineisiin tai koulun korjaus- tai uusinvestointeihin sekä opettajien lisäpalkkioihin

•kouluasut ja –kengät, urheiluasusteet


Kummipoikamme menee tammikuussa 2019 neljännelle luokalle ja hän on edistynyt opinnoissaan erinomaisesti. Hän asuu isovanhempiensa, äidin ja kahden sisaruksensa kanssa köyhällä Dzivarasekwan alueella kahden huoneen asunnossa. Kummipoikamme lempiaineita koulussa ovat tietojenkäsittely ja matematiikka.


Kirja-Matin koulu

Kirkkokuja 20

61400 Ylistaro

p. 06 416 7130 opettajainhuone

p. 06 416 7131 johtaja

etunimi.sukunimi@seinajoki.fi