+
Tulosta
Etusivu

Koulun esittely

Hyllykallion koulu on hengittänyt alusta asti keskeisellä paikallaan samaan tahtiin ympäröivän yhteisön kanssa. Milloin se on puhkunut ahtautta Hyllykallion laajetessa, milloin se on saanut levätä muutaman vuoden saatuaan lisätilaa. Varastot ovat olleet luokkatiloina, aineiden erityisluokat ovat olleet milloin luokiksi jaettuna, milloin oman aineen käytössä. Kaikkein ylinnä on ollut ilo: lapsia riittää!

Kasvatuksellisesti teemoina koulun yllä on sen toiminnan ajan ollut luontevaan, hyvään käytökseen kannustaminen. Toinen johtava teema on ollut luovan ilmaisun kautta itsensä ilmaiseminen. Entiset henkiset kilpailut, jossa laulettiin, runoiltiin, näyteltiin ja soiteltiin ja joihin harjoiteltiin viikkokausia, ovat ajan hengen mukaan muuttuneet kulttuuritapahtumiksi, "happeningeiksi", joissa tekemisen ilo on ylinnä. Elävästi muistan erään vuosisijaisen lausuneen jäähyväispuheessaan Hyllykallion koulun olevan "sellainen iloinen talo". Hyvä niin. Unohtaa ei pidä kuitenkaan sitä perusasioiden oppimisen tärkeyttä, joka kuitenkin on ollut se tärkein maali, johon olemme oppilaat ja opettajat yhdessä tähdänneet.

Elämä koulussa jatkuu. Tämän koulun entiset kasvatit saattelevat jo omia lapsiaan samaan oppimisympäristöön. Oppimisen ilon soisi jatkuvan tulevienkin hyllykalliolaiskoululaisten sydämissä.


Hyllykallion koulu
Opintie 8
60510 HYLLYKALLIO
Kanslia 050 378 7832
Rehtori 050 365 1568

Opettajainhuone
050 378 1980

050 379 3095