+
Tulosta
Etusivu

Koulun esittely

Historia

Halkosaari on toiminut Isonkyrön kunnan kunnallishallinnon alaisena vuoteen 1954 saakka, jolloin Isonkyrön ulkosarat liitettiin Ylistaron kuntaan. Muutamia alueita liitettiin myös Ilmajoen ja Nurmon kuntiin. Tämä merkitsi koulupiirimme supistumista. Halkosaaren vanha koulu rakennettiin vuonna 1934.

Halkosaaren koulu oli lakkautusuhan alla vuonna 1981, jolloin Halkosaaresta ilmaantui halukkaita tontin myyjiä. Kunnan kanssa käytyjen neuvottelujen pohjalta syntyi Hemminki-Takalan, nykyinen Santin asuntoalue, joka asutettiin nopeassa tahdissa. Tämän johdosta kunta hankki lisää maata ja syntyi Rantalan asuntoalue. Sen jälkeen ovat valmistuneet Pollarin, Kuninkaansaaren ja Uitontien asuntoalueet.

Nykytila

Ensimmäinen koulun laajennus tehtiin vuonna 1992, jolloin rakennettiin kokonaan uusi rakennus päiväkodin kanssa samaan pihaan.
Halkosaaren kylän asukasluvun kasvaessa koulua laajennettiin vielä vuosina 2008-2009.

Koulu laajeni käsittämään seitsemän luokkatilaa. Uusina tiloina kouluun valmistui teknisen käsityön luokkatila, yhteinen musiikin-, kuvataiteen- ja tekstiilikäsityön luokkatila, atk-luokka sekä pieniä uusia opetustiloja mm. erityisopetuksen tarpeisiin. Olemme saaneet myös ruokalan, jossa saamme nauttia päivittäin maittavaa ruokaa.
Koulu aloitettiin uusissa upeissa tiloissa tammikuussa 2010 ja uuden koulun vihkiäisiä vietettiin 23.11.2010.

Yhteistyökumppanit

Koulu ja päiväkoti Satulinna ovat uudistuksen myötä samassa rakennuksessa. Tämä parantaa yhteistyön mahdollisuuksia päiväkodin ja koulun välillä.

Koulun tiloissa toimii satunnaisesti myös lastenneuvola.

Koulumme on yhteistyössä Halkosaaren kyläyhdistys ry:n sekä koulun vanhempainyhdistyksen kanssa.
Koulun liikuntasali on kyläläisten ahkerassa käytössä myös iltaisin.

Koulussa toimii myös vanhempainyhdistys.

Vanhempainyhdistyksen jäsenet lukuvuonna 2016-2017 ovat:

1 lk:
2 lk:
3 lk:
4 lk:
5 lk:
6 lk:

Koulun läheisyydessä sijaitseva POP- pankki Halkosaari on myös luontainen yhteistyökumppani. Pankki lahjoittaa mm. lukujärjestykset kaikille oppilaille joka syksy. Koulu on käynyt esiintymässä mm. pankin avajaisissa


Halkosaaren koulu

Kitinojantie 49

60560 HALKOSAARI

puh: 06 416 7140

halkosaaren.koulu(at)edu.seinajoki.fi

etunimi.sukunimi(at)edu.seinajoki.fi