+
Tulosta
Etusivu

Koulun esittely

Historia

Halkosaari on toiminut Isonkyrön kunnan kunnallishallinnon alaisena vuoteen 1954 saakka, jolloin Isonkyrön ulkosarat liitettiin Ylistaron kuntaan. Muutamia alueita liitettiin myös Ilmajoen ja Nurmon kuntiin. Tämä merkitsi koulupiirimme supistumista. Halkosaaren vanha koulu rakennettiin vuonna 1934.

Halkosaaren koulu oli lakkautusuhan alla vuonna 1981, jolloin Halkosaaresta ilmaantui halukkaita tontin myyjiä. Kunnan kanssa käytyjen neuvottelujen pohjalta syntyi Hemminki-Takalan, nykyinen Santin asuntoalue, joka asutettiin nopeassa tahdissa. Tämän johdosta kunta hankki lisää maata ja syntyi Rantalan asuntoalue. Sen jälkeen ovat valmistuneet Pollarin, Kuninkaansaaren ja Uitontien asuntoalueet.

Nykytila

Ensimmäinen koulun laajennus tehtiin vuonna 1992, jolloin rakennettiin kokonaan uusi rakennus päiväkodin kanssa samaan pihaan. Halkosaaren kylän asukasluvun kasvaessa koulua laajennettiin vielä vuosina 2008-2009 nykyiseen muotoonsa. Koulu aloitettiin uusissa upeissa tiloissa tammikuussa 2010 ja uuden koulun vihkiäisiä vietettiin 23.11.2010.

Koulu laajeni käsittämään kahdeksan luokkatilaa. Uusina tiloina kouluun valmistui teknisen käsityön luokkatila, yhteinen musiikin-, kuvataiteen- ja tekstiilikäsityön luokkatila sekä pieniä uusia opetustiloja mm. erityisopetuksen tarpeisiin. Olemme saaneet myös ruokalan, jossa saamme nauttia päivittäin maittavaa valmistuskeittiön valmistamaa ruokaa.

Yhteistyökumppanit

Koulu ja päiväkoti Satulinna ovat toimineet uudistuksen myötä samassa kiinteistössä. Tämä parantaa yhteistyön mahdollisuuksia päiväkodin ja koulun välillä.

Koulumme on yhteistyössä Halkosaaren kyläyhdistys ry:n sekä koulun vanhempaintoimikunnan kanssa.
Koulun liikuntasali on kyläläisten ahkerassa käytössä myös iltaisin. Vuoroja hallinnoi liikuntatoimi.


Halkosaaren koulu

Kitinojantie 49

60560 HALKOSAARI

puh: 06 416 7140

halkosaaren.koulu(at)edu.seinajoki.fi

etunimi.sukunimi(at)edu.seinajoki.fi