+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2017 » Heinäkuu » Seinäjoen terveyskeskuksen suun terveydenhuolto tiedottaa

Seinäjoen terveyskeskuksen suun terveydenhuolto tiedottaa

27.7.2017, klo 11:44

Muutoksia koskien hammashoidon kuljetuksia, Hyllykallion hammashoitolaa sekä hammashoidon jonojen purkua.

Hammashoidon kuljetukset siirtyvät huoltajien vastuulle

Koululaisia on kuljetettu hieman syrjemmällä olevista alakouluista hammashoitoloihin tarkastuksiin takseilla suun terveydenhuollon kustantamana. Lakisääteistä velvoitetta tähän ei ole. Koska Etelä-Pohjanmaalla vain Lapua ja Seinäjoki-Isokyrö -yhteistoiminta-alue edelleen ovat kuljettaneet koululaisia hammastarkastuksiin, on tulevaa sotea kohti mentäessä käytäntöjä yhtenäistettävä ja siten koulukuljetuksista hammashoitoloihin luovutaan syyslukukauden 2017 alusta alkaen. Toinen tärkeämpi peruste päätökselle on se, että huoltajat vastuutetaan toimimaan saattajina, jolloin suun terveydentila ja kotihoidon ohjeet pystytään kertomaan huoltajille kasvotusten.

Hyllykallion hammashoitola on muuttanut Nurmon hammashoitolaan

Nurmon hammashoitolassa on kevään ja kesän aikana tehty remonttia, minkä seurauksena kolmen vastaanoton hoitola on laajentunut kuuden vastaanoton hoitolaksi. Syy remonttiin on se, että Hyllykallion hammashoitola siirtyi Nurmon hammashoitolaan ja siten Hyllykallion hammashoitolan toiminta entisellä paikalla on päättynyt. Hyllykallion hammashoitolan henkilökunta jatkaa kesälomatauon jälkeen työskentelyään Nurmossa ja heidän potilaansa siirtyvät Nurmon hammashoitolan potilaiksi. Peruste Hyllykallion hammashoitolan muutolle on se, että ko. hammashoitola on sijainnut kiinteistössä, joka ei ole kokonaan Seinäjoen kaupungin omistuksessa. Toinen peruste on se, että isompi hammashoitola on vähemmän haavoittuva henkilökunnan sairaustapauksissa ja samalla saadaan mm. laajennettu välinehuolto toimivammaksi palvelemaan keskitettynä koko Nurmon terveysasemaa. Nurmon hammashoitola toimii osoitteessa Valkiavuorentie 4.

Hammashoidon jonoa puretaan ostopalveluina viikonloppuisin

Koska Seinäjoki-Isonkyrön -yhteistoiminta-alueen suun terveydenhuollon kiireettömään hammashoitoon jonottavien aikuisten määrä on jatkuvasti kasvanut, aloitetaan jonon purkaminen viikonloppuisin ostopalveluna Keskushammashoitolassa. Viikonlopputoiminta pyritään aloittamaan elokuun puolivälissä. Oma henkilökunta purkaa jonoa syksyn aikana entiseen tapaan ns. jononpurkuviikoilla. Jonoa puretaan ensin ilmoittautumisjärjestyksessä kauimmin jonottaneista. Vuoden-vaihteen jälkeen otetaan käyttöön ns. Kerralla kuntoon – malli jonojen purkamiseksi. Kiireettömän hammashoidon jonoon tarkastusta odottamaan ilmoittautuu keskimäärin 60–80 uutta potilasta viikossa.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja