+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2016 » Marraskuu » Isosti yhdessä – Kukaan ei ole Nolla

Isosti yhdessä – Kukaan ei ole Nolla

8.11.2016, klo 16:20

Perjantaina 11.11.2016 Seinäjoella vietetään jo toistamiseen Kukaan ei ole nolla! -päivää.

Tänä vuonna päivä on valtakunnallinen. OAJ on lähtenyt mukaan "Isosti yhdessä – Kukaan ei ole Nolla!" -haastekampanjan myötä, ja haastaa Suomen kaikkia kaupunkeja ja kuntia Kukaan ei ole Nolla! -päivän viettoon. Kampanjaa suojelee tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Lisätietoa haastekampanjasta OAJ:n sivulta.

Tänä vuonna koulut haastettiin tekemään yhteisiä toimia omassa yksikössä tai toimimaan yhdessä lähikoulun kanssa. Seinäjoen kouluissa tapahtuukin paljon Kukaan ei ole nolla -päivänä perjantaina. Rytmikorjaamolla pidetään kampanjan starttitilaisuus torstaina.

Viime vuonna Seinäjoella vastustettiin syrjimistä ja kiusaamista näkyvästi mm. Seinäjoen yhteiskoulun ja Lyseon ihmisketjulla läpi kaupungin. Tempaus sai ansaittua valtakunnallista huomiota, eikä päivä jäänyt huomaamatta missään muuallakaan kaupungissamme.


Kukaan ei ole Nolla! -etkot Rytmikorjaamolla

Kukaan ei ole Nolla! -päivään voi startata alakoululaisille suunnatussa iltatilaisuudessa Rytmikorjaamolla 10.11.2016 klo 18-20.30. Ovet aukeavat klo 17.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja ohjelmassa on ilmaista arvontaa ja mehutarjoilua. Rytmikorjaamon kahvila ja kioski palvelevat myös. Iltatilaisuus on vapaaehtoinen, lapsia kannustetaan kouluissa osallistumaan myös tähän mahdollisuuksien mukaan. Tilaisuus on monen yhteistyötahon yhteistuotantoa, suurimpina heistä Selmu ja Sedu.


Tempauksia Kukaan ei ole Nolla! -päivänä Seinäjoen kouluissa


Alaviitalan koulu ottaa varaslähdön päivään jo keskiviikkona 9.11., jolloin koulussa nähdään kiusaamisenkin kantaa ottava teatteriesitys Kurnuttava Sammakko. Esityksen jälkeen koulupoliisi valottaa viranomaisnäkökulmaa, sekä pelastuslaitos esittelee toimintaansa ja kalustoaan.

Joupin ja Alakylän koulu viettävät tänä vuonna yhdessä Nolla-päivää. He hakivat kaupungin kehittämisrahaa yhteiselle tempaukselle ja saivat hankittua myönnetyllä rahalla jokaiselle oppilaalle omat otsavalot sekä heijastimet. Teemana yhteisenä päivänä on "Olet tärkeä ja ainutlaatuinen - näy liikenteessä!" Perjantaina aamulla koulujen oppilaat lähtee kävelemään Prunttimäen jalkapallokentille. Tähän kellonaikaan saadaan ilo irti pimeästä lampuilla. Oppilaat tapaavat kentällä ja jokainen luokka-aste tutustuu ja tapaa ikäisensä luokkatoverit toisesta koulusta yhteisten leikkien ja tehtävien avulla. Teemana "kukaan ei ole nolla, yhteistyössä on voimaa". Tapahtuman jälkeen haastetaan jokainen oppilas käyttämään otsavaloa joko otsallaan tai pyörään kiinnitettynä myös koulumatkoilla sekä vapaa-ajalla.

Kirja-Matin koulu ja Ylistaron yläaste tekevät yhteistyötä naapurikouluina. Ohjelmassa on "Hyvän mielen viesti": kummaltakin koululta lähtee viestiketju koulujen välissä sijaitsevalle sillalle. Viestikapuloihin kirjoitetut hyvän mielen viestit menevät viestiketjussa ketjujen kohtaamispaikkaan, jossa symbolinen viestien vaihto. Saadut viestit luetaan kouluissa omissa tilaisuuksissa viestinvaihdon jälkeen. Päivää aloitetaan aamunavauksilla, tutustumalla teeman materiaaleihin, pohtimalla päivän teemaa luokittain ja viestien kirjoittamisella.

Kivistön koulu ja Seinäjoen yhteiskoulu yhdistävät voimansa hetkeksi Kukaan ei ole Nolla -päivänä. Ohjelmassa on yhteistanssia pihalla, koulujen taiteilemat kuvat, jotka vaihdetaan perjantaina ja asetetaan esille omalla koululla, kirjaimet KEON (Kukaan Ei Ole Nolla) tehdään koulun kentälle oppilaista, ketju käsi kädessä koulujen ympäri jne.

Kouran koulu viettää sekä Kukaan ei ole Nolla-päivää, että Nenäpäivää 11.11. Koulurauhan julistuksessa mukana ollut porukka on suunnitellut tekemistä Kukaan ei ole Nollaan liittyen, ja oppilaskunnan hallitus on suunnitellut tekemistä Nenäpäivään liittyen. Tarkempia toimia voi tiedustella suoraan Kouran koululta.

Kärjen koulu ja Pajuluoman koulu viettävät yhteisen Kukaan ei ole Nolla! -päivän Pajuluoman koululla klo 8.30 alkaen. Kentällä on yhteistä alkujumppaa ja teemaan virittäytymistä. Sen jälkeen alueella on 12 rastia, joissa on oppilaiden suunnittelemia yksinkertaisia liikunnallisia tehtäviä. Päivän tavoitteena on yhdessäolo ja ilo!

Marttilan koulu viettää Steps-seminaaripäiviä Kukaan ei ole Nolla! -aikaan. Steps on Suomen kaksikielisten koulujen valtakunnallinen tapahtuma. Pääpaikkoina ovat tänä vuonna Seinäjoen Marttilan koulu ja Lyseo. Kukaan ei ole Nolla! -teemaa käsiteltiin jo paljon Koulurauhan julistamisen aikoihin, ja nyt teemaa sivutaan luokissa sopivasti Steps-seminaarin seassa.

Niemistön koulussa koko viikko on koulun teemaviikko. Oppilaskunta on organisoinut Nolla-viikolle jokaiselle päivälle pukeutumisteeman. Eskarit osallistuvat myös pukeutumisviikkoon ja perjantaina yhteiseen leikkihetkeen. Perjantaina 11.11. on yhteinen leikkihetki ulkona, jossa ovat mukana myös eskarit.

Törnävän koulu ja Pruukin koulu tekevät yhdessä oppilasketjun jokirantaan lähtien Törnävän puukoulun takaa kohti Sorsanpesää ja leirintäaluetta Pruukin koululle päin. Kummaltakin koululta lähtee Kukaan ei ole Nolla! -viestikapula oppilasketjua pitkin oppilaalta toiselle. Lopulta viestit päätyvät ketjun päihin. Koulut ovat vaihtaneet tärkeän viestin!

Seinäjoen Lyseossa käsitellään yhdessä sovitulla tunnilla MLL:n materiaalin avulla nettikiusaamista. Tunnin lopuksi jokainen luokka piirtää kukan, jossa on yhtä monta terälehteä kuin on oppilasta. Sen jälkeen terälehtiin keksitään positiivisia ominaisuuksia luokastaan. Kukat laitetaan esille lyseon aulaan.


--

Lisätietoja tapahtumasta ja Kukaan ei ole Nolla! -teemasta:
Kati Särmö
p. 050 543 3700
kati.sarmo@seinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja